GDJE I KAD? / KAZALIŠTE

U petak prva ovogodišnja premijera u Zorin domu - Baletni studio predstavlja novu predstavu "Regoč"

U petak prva ovogodišnja premijera u Zorin domu - Baletni studio
predstavlja novu predstavu

U petak je na rasporedu i prva ovogodišnja premijera u Gradskom kazalištu Zorin dom, a čast da prvi predstave svoje novo djelo u 2017. godini pripala je Baletnom studiju, koji ove sezone slavi i 65 godina uspješnog djelovanja.

U režiji i koreografiji Martine Maričić, Baletni studio Zorin doma pripremio je plesnu predstavu "Regoč", nastalu prema poznatoj istoimenoj pripovjetki Ivane Brlić Mažuranić iz zbirke "Priče iz davnine".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Usamljeni div Regoč koji već stotinama godina broji kamenje svog rodnog grada i mlada vila Kosjenka, koja je tek pala s oblaka, dijele jednu stvar - njih dvoje ne znaju puno o svijetu pa odluče zajedno krenuti na put. Plesnim točkama ansambla prikazuju se ljepote prirode kojima će se Kosjenka i Regoč diviti, ali i neočekivane opasnosti prirode koje će zajedno morati nadići. Div i vila naposljetku će morati pomoći vjerojatno najčudnijim stvorenjima ovog svijeta - ljudima.

Premijera predstave na rasporedu je u petak u 19 sati u Zorin domu, a već u subotu i nedjelju "Regoč" će biti još dva puta odigran za građanstvo u okviru Vikend matineja, oba dana s početkom u 11 sati.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!