GDJE I KAD? / KAZALIŠTE

Premijera "Fantazije" u petak vraća na hrvatsku lutkarsku scenu tradiciju marioneta i novost - "marionetski most"

Premijera

U petak u 20 sati u Gradskom kazalištu Zorin dom održava se druga ovogodišnja premijera karlovačkog kazališta - lutkarska predstava "Fantazija", zajednički rad profesionalne ekipe koju čine Giulio Settimo, Nino Pavleković, Vanja Gvozdić, Katarina Arbanas i Nenad Pavlović. Na predstavi su radili gotovo pola godine, želeći na hrvatsku lutkarsku scenu donijeti nešto novo, ali istovremeno vratiti i ponešto starog.

Predstava, naime, vraća na scenu jednu od najzahtjevnijih lutkarskih tehnika, odnosno lutke na koncu - marionete. Takozvani "marionetski most", pak, tehnika je koju trenutačno ne njeguje niti jedino kazalište u Hrvatskoj pa će predstava donijeti i zanimljiv i, uvjereni su u Zorin domu, atraktivan novitet za gledatelje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dio ljubitelja kazališta, pak, imat će prigodu uživati u "Fantaziji" i prije svečane premijere. Tijekom tjedna u jutarnjim satima odigrano je nekoliko predstava za karlovačke osnovce, a večeras će je na svojevrsnoj praizvedbi moći pogledati i odrasli, također u 20 sati.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!