GDJE I KAD? / KAZALIŠTE

"Dani smijeha" Kerekesh Teatra od srijede u Karlovcu - u Zorin domu gostuju "Ljubaf", "Skupština" i "Krtice"

Ljubitelje kazališta u Gradskom kazalištu Zorin dom ovog tjedna očekuju i - "Dani smijeha". Riječ je o trostrukom gostovanju Kerekesh Teatra, koji će se Karlovčanima i Karlovčankama predstaviti sa svoje tri hit predstave.

U srijedu, 29. ožujka, sve otvara predstava "Skupština", kajkavska satirična komedija smještena u selo Črevo, u kojem postoji Seoski odbor koji zasjeda jednom godišnje kako bi donio važne odluke za zajednicu. Riječ je o komediji koja govori o općedruštvenim problemima vezanim uz obnašanje vlasti. Autor teksta i režiser je Ljubomir Kerekeš, koji u predstavi i glumi, a uz njega glumački ansambl čine još Draško Zidar, Mijo Pavelko, Marija Krpan i Dragutin Novaković-Šarli.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dan poslije, u četvrtak 30. ožujka, na pozornici Zorin doma na rasporedu je "Ljubaf", također djelo Ljubomira Kerekeša, uz kojeg u predstavi igraju Ana Begić, Hana Hegedušić, Adam Končić i Jan Kerekeš. Novopečeni suprug Srećko baš i nije neki srećković kad mora živjeti pod istim krovom sa svojom punicom koju redovito posjećuje ljubavnik u predinfarktnom stanju. Njegova supruga ne zna ni što znači riječ "supruga", tako da je slučajno druženje s "toplim prijateljem" sasvim logično.

"Dane smijeha" u subotu, 1. travnja, na Međunarodni dan šala i pošalica, zaključuje predstava "Krtice". Nagrađivana komedija Kerekesh Teatra u kojoj se na nogometnom terenu u NK Žbunju s krticama bori domar Stjepan Radički. Osim što isproba sve moguće metode koje su ikad ikome pale na pamet kako bi otjerao krtice, na teren mu dolaze pomoći i odmoći razni prijatelji i neprijatelji, među kojima su i Žarko Potočnjak, bivši ministar Linić, Siniša Popović, Massimo, Policajac z Mača i mnogi drugi. Više od 15 likova u predstavi, na maksimalno duhoviti način, tumači mladi i nagrađivani glumac Jan Kerekeš koji je za "Krtice" bio i nominiran za Nagradu hrvatskog glumišta.

Cijena ulaznica za pojedinačnu predstavu u pretprodaji je 50 kuna, a ukoliko ostane slobodnih mjesta na dan predstave bit će 60 kuna. Za učenike, studente i umirovljenike cijena ulaznice u pretprodaji je 40 kuna. No, tu su i pogodni paket, pa u pretprodaji ulaznica za dvije predstave košta samo 80 kuna (za učenike, umirovljenike i studente 60), a paket za sve tri predstave 120 kuna (za učenike, umirovljenike i studente 100 kuna).

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!