GDJE I KAD? / KAZALIŠTE

Legendarni Popaj ovog vikenda na pozornici Zorin doma uz vikend matineju Tvornice lutaka "Hrabri mornar"

Legendarni Popaj ovog vikenda na pozornici Zorin doma uz vikend
matineju Tvornice lutaka
foto: Stjepan Mrganić

U sklopu vikend matineja u Zorin domu, ovog vikenda na pozornici karlovačkog kazališta oživjet će - Popaj! Zagrebačko kazalište Tvornica lutaka, kroz dvanaest godina svog djelovanja, njeguje tradiciju oživljavanja likova iz stripa ili crtanih filmova pa su tako odlučili i popularni lik Popaja vratiti djeci i kroz kazališnu priču.

Popaj je svevremenski lik koji ne može biti zaboravljen, samo nanovo i ponovno oblikovan u različitim formama. Tajna uspjeha simpatičnog mornara je iskrenost i direktnost. Popaj nas vraća u vrijeme temeljnih vrijednosti, u vrijeme kada su one bile jednostavne, a čisti humor svakodnevica koja liječi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Popaj Tvornice lutaka je stavljen u današnje vrijeme i to - u naše podneblje, na otok Zlarin. Smišljen je kao lik u stripu, ne govori puno, a što kaže iskreno je i direktno, bez previše opisnih rečenica. Jednog običnog jutra, Popaj odluči krenuti na brod, zaželio se samoće i otvorenog mora. Sa sobom vodi jedino Ćaknutu koku. Oliva, nezadovoljna jer opet ostaje sama na svjetioniku, potrpa cijeli ormar u svoj kufer i ubaci se na brod kao slijepa putnica. Međutim, nije jedina. Slijedi je Grubač, koji pošto potom želi da Oliva postane njegova djevojka. Otvoreno more, Grubač, Oliva, Ćaknuta koka i Popaj na brodu – dovoljno je za komediju. Ako se još doda oluja i nasukavanje na otoku koralja – Zlarinu, pokušaj Olive da natjera Popaja na vjenčanje, ljubomoru Grubača i uvijek gladnog Peru Žderu, zajamčena je dobra zabava, i malima i velikima. Predstavu pogledajte u Zorin domu u subotu, 18. ožujka i u nedjelju 19. ožujka u 11 sati.

Režija: Petra Radin Igraju: Filip Detelić, Petra Težak, Mario Kovač.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!