GDJE I KAD? / KAZALIŠTE

„Marijina legija“ iz Petrinje izvela glazbeno - scenski prikaz „Pasija – Mač boli“

„Marijina legija“ iz Petrinje izvela glazbeno - scenski prikaz
„Pasija – Mač boli“

Uvjerljivom glumom, uz detaljima bogatu i vjerodostojnu scenografiju i kostimografiju, te zvučne efekte i glazbu, nastojali su Karlovčanima i hodočasnicima približiti hladnoću i tvrdoću Judinog srca u trenutku izdaje, Isusovu tjeskobu u Getsemanskom vrtu, te samu muku koju je Krist podnio za svakog čovjeka od bičevanja, stavljanja trnove krune, pogrđivanja i vrijeđanja, pa do samog razapinjanja na križu, ali i onaj osjećaj pobjede i radosti Isusovog uskrsnuća.

Samoj predstavi prethodila je trinaesta srijeda Velike pobožnosti svetom Josipu, a tom prigodom euharistijsko slavlje predslavio je vlč. Marijan Štingl, upravitelj Župe svetog Franje Ksaverskog u Viduševcu i nositelj uloge Isusa u samoj predstavi, u koncelebraciji s mons. Antunom Senteom ml., rektorom Svetišta, vlč. Dragutinom Goričanecom, povjerenikom za pastoral osoba s posebnim potrebama i o. Czeslawom Bielenom iz karlovačke Župe BDM Snježne-Kamensko.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prije svete mise u Nacionalnom svetištu održavala se velika uskrsna ispovijed u kojoj je desetak svećenika ispovijedalo i pružilo priliku rijekama vjernika i hodočasnika da se pomire s Gospodinom i u ovoj Godini svetog Josipa zadobiju potpuni oprost grijeha za vremenite kazne.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!