GDJE I KAD? / KAZALIŠTE

Premijera zanimljivog i atraktivnog projekta - Karlovačka plesna reprezentacija u subotu premijerno izvodi "Mystery"

Premijera zanimljivog i atraktivnog projekta - Karlovačka plesna
reprezentacija u subotu premijerno izvodi

U subotu je u Gradskom kazalištu Zorin dom na rasporedu nova premijera. Karlovčanima se predstavlja - Karlovačka plesna reprezentacija! Točno na Svjetski dan plesa, u karlovačkom kazalištu premijerno će biti izvedena predstava "Mystery" u režiji Gorana Koprenice i koreografiji Jasne Pribanić i Gorana Koprenice.

Plesna predstava "Mystery" u izvedbi Karlovačke plesne reprezentacije dočarat će atmosferu detektivskih klasika i podsjetiti na velikane detektivskog žanra i njihove popularne likove kroz ples kao granu umjetnosti. Karlovački plesači različitih plesnih profila oslobodit će svoju kreativnost unutar zadanih okvira detektivske priče i osobnog plesnog vokabulara.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Predstava je inspirirana poznatim kriminalističkim romanima Agathe Christie i Arthura Conana Doylea, tj. njihovim glavnim likovima Herculom Poirotom i Sherlockom Holmesom. Duo detektiva pokušava razriješiti misteriozno ubojstvo iz lokalnog bara, dok mnoštvo sumnjivaca čini sve kako njihove mračne tajne ne bi isplivale na vidjelo. Hoće li napeta igra mačke i miša uroditi plodom i da li će detektivi uhvatiti (pravog) ubojicu? Raymond Chandler jednom je rekao “Idealan misterij je onaj koji bi pročitali sve i da kraj nedostaje.” Upravo to je bila nit vodilja u izradi ove predstave. Tema misterioznog ubojice, koja nije čest motiv plesnih predstava, ovdje je obrađena kroz street i club plesne stilove što daje još jednu dodatnu posebnost predstavi, jer kako priča teče tako se izmjenjuju hip-hop, breakdance, house, locking i popping stilovi te njihova fuzija sa suvremenim plesnim izričajem. Naglasak nije samo na priči, već i načinu na koji je ispričana s obzirom da su urbani plesni stilovi relativno mladi, a ovakavi plesni projekti veoma rijetki, ne samo na razini Hrvatske, već i šire.

Premijerna izvedba na rasporedu je u subotu u 20 sati, a oni koji propuste premijeru moći će već u nedjelju pogledati repriznu izvedbu, također u 20 sati.

U predstavi plešu: Petar Bijelić, Irena Gerovac Zrnić, Azra Gorić, Katarina Jelenčić, Goran Koprenica, Željka Kostanjšek, Viktorija Paljug, Jasna Pribanić, Ivana Rumenović, Petra Sanković i Mateo Trezner.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!