GDJE I KAD? / KAZALIŠTE

Kazališna pretpremijera u petak u Zorin domu, ali gostujuća: "OtpisaNE" Scene Gorica i Kazališta Moruzgva

Kazališna pretpremijera u petak u Zorin domu, ali gostujuća:

Karlovački ljubitelji kazališta u petak će u Gradskom kazalištu Zorin dom imati prigodu pretpremijerno pogledati predstavu "OtpisaNE" u koprodukciji Scene Gorica i zagrebačkog Kazališta Moruzgva. Karlovčani će tako prvi u Hrvatskoj moći vidjeti ovu predstavu, koja će danas kasnije biti odigrana u Velikoj Gorici, a u nedjelju i u Zagrebu.

Riječ je o predstavi po tekstu poznatog književnika mlađe generacije Renata Baretića, u režiji Nikole Zavišića, uz sjajan glumački ansambl koji čine Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić, Slavko Sobin i Erna Rudnički.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"OtpisaNE" je priča o Hassanu, sirijskom migrantu, inače studentu medicine u Beogradu, koji je stjecajem neočekivanih okolnosti „uletio“ u životni prostor ksenofobne i razočarane Snježane, njene poduzetne i pune razumijevanja za bližnje kćerke Hrvojke te dokone i ne baš duhovite zavodnice u pokušaju, susjede Milojke. Slučajni ulazak Sirijca u živote tih žena za njih predstavlja emotivni zemljotres, tijekom kojeg sve tri dožive značajne promjene u pogledu na svijet. One pokušavaju, a vidjet ćemo uspijevaju li, kroz niz apsurdnih i komičnih situacija, pored neobičnog stranca koji je za njih praktično deus ex machina, sebi pokazati i dokazati da još imaju razloga živjeti i mijenjati sebe i svijet na bolje, da još uvijek nisu OtpisaNE!

Početak predstave je u 20 sati.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!