GDJE I KAD? / KAZALIŠTE

U subotu u Zorin domu gostuje predstava "Pluća", koprodukcija Teatra Exit i Gradskog kazališta Sisak

U subotu u Zorin domu gostuje predstava

Predstave karlovačkog Zorin doma posljednjih su godina redovit gost u Sisku, posebice na tamošnjem Festivalu regionalnih kazališta Prolog, na kojem je "Karlstadt Kunst Cabaret" odnio i premoćnu pobjedu pred dvije godine. I ove godine karlovačka glumačka družina bila je dijelom Prologa, s novom predstavom "Važno je zvati se Ernest", koja je dobila odlične ocjene od sisačke publike.

Sada je došlo vrijeme i za uzvratni kazališni posjet - ove subote, 4. studenog (s početkom u 20 sati), u Zorin domu gostuje predstava Gradskog kazališta Sisak i Teatra Exit - "Pluća". Na tekst Duncana Macmillana, u režiji Aide Bukvić, a u glumačkoj interpretaciji Jadranke Đokić i Amara Bukvića, ovo je predstava o mladim, obrazovanim i ekološki osvještenim pojedincima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Recikliraju, gledaju dokumentarce i art filmove, čitaju knjige o pravim stvarima, voze se biciklima i kupuju od onih koji ne izrabljuju. Ali, se i voze automobilima, kupaju u kadi i ponekad ostave vodu da curi bez prave potrebe. Može li se imati dijete i istovremeno biti ekološki osvješten, tek je jedna od dvojbi koja će se pojaviti kada jednog popodneva On „predloži dijete“. A Ona se previše brine, previše razmišlja i ima veliku, zaista veliku potrebu razgovarati o svemu, razmotriti stvari jer sve učinjeno mora biti i dobro promišljeno.

„Pluća“ su duhovit, emotivan, ponekad i brutalno iskren mentalni slalom generacije kojoj je propitivanje imperativ, a nesigurnost odavno postala stil življenja. Slalom prepun sumnji, strahova i potrebe za bliskosti, u kojem se neka vrata promaše, na nekima se izgubi previše vremena dok se neka zahvate baš onako kako treba, u pravom trenutku na pravom mjestu kada se ipak dogodi Život.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!