GDJE I KAD? / KAZALIŠTE

U petak nova premijera u Gradskom kazalištu Zorin dom - Dramski studio predstavlja Krilićevo "Jaje" u režiji Sanje Hrnjak

U petak nova premijera u Gradskom kazalištu Zorin dom - Dramski
studio predstavlja Krilićevo

U Gradskom kazalištu Zorin dom u petak je na rasporedu nova premijera - druga u ovoj sezoni, a prva u izvedbi Dramskog studija. Riječ je o predstavi "Jaje", nastaloj na tekst poznatog pisca za djecu i mlade Zlatka Krilića.

Režiju predstave potpisuje Sanja Hrnjak, autor glazbe je Mate Matišić, kostimografija je djelo Morane Petrović, a scenografija Marte Crnobrnja. Scenski pokret i koreografiju potpisuje Martina Maričić, a u predstavi je angažiran i kompletan ansambl Dramskog studija, odnosno, kako je to već specifično za režiju Sanje Hrnjak, kombinacija malih i velikih glumaca.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Predstava "Jaje" na zaigran način gradi dvije paralelne priče - edukativnu, koja posjetitelje poučava o raznolikim životinjskim vrstama i njihovim staništima, te emocionalnu koja govori o potrazi usamljenog dječaka za prijateljstvom. Šaljivim ispreplitanjem simpatičnih i metaforičkih likova posjetitelji ulaze u svijet dječaka Dide, koji u pokušaju pronalaska prijatelja u svom imaginarnom svijetu otvara vrata mnogim nepoznatim gostima i potencijalnim opasnostima. Smjenjuju se san i java, a na vama je da prepoznate gdje je granica.

Premijera je na rasporedu u petak u 20 sati, a oni koji propuste nabaviti ulaznice za premijernu izvedbu, "Jaje" će moći pogledati i u subotu, također u 20 sati, te u nedjelju u 11 sati. Predstava će biti na rasporedu i 25. studenog u okviru Noći kazališta.

Premijerom predstave "Jaje" ujedno se obilježava i 65. obljetnica Dramskog studija, ali i Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju pa će prije premijere udruga Palčići imati svoje štandove ispred karlovačkog kazališta.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!