GDJE I KAD? / KAZALIŠTE

125 godina Zorin doma - večeras u 20 sati predstava "2:14 h - Susret i(li) pucanj"

125 godina Zorin doma - večeras u 20 sati predstava

U okviru obilježavanja 125 godina Zorin doma, u karlovačkom kazalištu večeras u 20 sati na rasporedu je predstava "2:14 h - Susret i(li) pucanj", nastala u koprodukciji Kazališta Virovitica i Umjetničke akademije u Osijeku.

Riječ je o drami frankofonog Kanađanina, Davida Paqueta, namijenjenoj prvenstveno tinejdžerskim generacijama, ali i njihovim roditeljima i nastavnicima. Radi se o pitkom i duhovitom dramskom uratku koji kroz izmjene brzih, britkih replika i dramaturgiju kratkih rezova izgrađuje napetu dramsku situaciju tempiranu da eksplodira upravo u trenutku kad očekujemo happy end, metodom šoka premještajući publiku u samo žarište društvenog problema.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Radnja drame usmjerena je na životne teškoće četvero tinejdžera – u pohrvaćenoj verziji Katarine, Bernarda, Žane i Frana – te egzistencijalnu krizu njihovog profesora engleskog koji se muči pokušavajući doprijeti do svojih nezainteresiranih učenika. Najtajanstvenija pojava u 2.14 h lik je majke još jednog tinejdžera, introvertiranog Karla, na pozornici oprisutnjenog samo povremenim javljanjima sa školskog radija.

Redatelj predstave je Robert Raponja, a u njoj igraju Blanka Bart, Igor Golub, Goran Koši, Sara Lustig, Goran Vučko, Krešimir Jelić, Ines Zmazek, Hana Kunić, Ivana Vukićević, Antonio Jakupčević, Ana Marija Jurišić i Domagoj Mrkonjić.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!