GDJE I KAD? / KAZALIŠTE

U subotu u 20 sati u Zorin domu gostuje Kazalište Moruzgva s predstavom "Kako život"

U subotu u 20 sati u Zorin domu gostuje Kazalište Moruzgva s
predstavom

U Gradskom kazalištu Zorin dom ove subote u 20 sati gostuje zagrebačkog Kazalište Moruzgva s predstavom "Kako život", predstavom o smiješnim i tužnim stranama života u staračkom domu rađenom na temelju opsežnog istraživanja i brojnih intervjua spisateljice Nine Mitrović s korisnicima i zaposlenicima zagrebačkih domova za umirovljenike.

“Kako život” odvija se u staračkom domu. Tamo nas spreme ili se spremimo u tzv. treću životnu dob. Delikatni detalji takvog života u ovoj sjajnoj drami Nine Mitrović, izazivat će vam katarzični koktel smijeha i suza. To je dragocjen smijeh jer pobjeđuje strah od zloglasnog konačišta starosti. Smijat ćete se od tuge i plakati od smijeha. Sjetit ćete se svojih roditelja i svoje djece i sebe i svoje uloge u priredbi života.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Život u staračkom domu tekao je mirno dok se nije pojavio Andrija Kekez. On ne poštuje pravila, zna sa ženama, uživa u životu. Jedna će ga mlada žena pokušati obuzdati. Zauzvrat će dobiti nešto što nije očekivala, a troje starih ljudi naći će se usred ljubavnog trokuta. Mila se nedavno razvela. Došla je u dom žudeći za slobodom. Branko je tu, ni sam ne zna kad je došao. Redovno prijavljuje druge stanare doma radnoj terapeutkinji Suzani čiji se privatni život raspada. Mila i Branko su prijatelji iako, da se njega pita, bilo bi tu svašta. No, njoj je za oko zapeo novi stanar doma. Njegovim dolaskom likovi će propitati same sebe, način na koji žive i vole.

tekst: Nina Mitrović režija: Ivan Leo Lemo glume: Biserka Ipša, Siniša Popović, Vinko Kraljević, Ana Begić/Ecija Ojdanić scenografija: Vesna Režić kostimografija: Mirjana Zagorec asistent redatelja: Robert Orhel oblikovanje tona i glazba: Willem Miličević oblikovanje svjetla: Elvis Butković

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!