GDJE I KAD? / KAZALIŠTE

"Vuk i sedam kozlića" na festivalskoj turneji - vidjet će ih publika na Hvaru te u Vukovaru i Vinkovcima

Predstava „Vuk i sedam kozlića“ u izvođenju Baletnog studija GK Zorin dom krajem ožujka kreće na mini turneju koja će započeti sudjelovanjem na  22. Susretu profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade na Hvaru. Grad Hvar je ove godine prvi put domaćin ovog susreta, a pozornica će biti Hvarsko povijesno kazalište, jedno od najstarijih europskih kazališta (izgrađeno 1612.g.) smješteno u zgradi Arsenala i spomenik najviše kategorije od nacionalnog značaja za Republiku Hrvatsku.

Voditeljica studija, Maričić Martina redateljica je predstave, a plesni ansambl čine: Nino Pavleković, Jana Božić, Ema Antica, Nika Babić, Dora Kasunić, Jana Gabi Kasunić, Sara Milčić, Mia Popovački i Katja Rogić. Autor glazbe je Boris Kolarić, kostimografkinja Morana Petrović, a scenografkinja Marta Crnobrnja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gledatelji će na Hvaru moći pogledati vuka i male kozliće u petak, 27. ožujka u 9:30 sati, a nakon Hvara na redu je još jedan poznati i veliki festival „25. Lutkarsko proljeće“ u županiji Vukovarsko-srijemskoj.

Lutkarsko proljeće nacionalna je manifestacija hrvatskog lutkarstva i hrvatskog lutkarstva iz dijaspore nastala 1996. godine, u vrijeme kada je Istočna Slavonija proživljavala teške ratne godine kada se pojavila i potreba da se za najmlađe nešto učini na kulturnom planu.

U pet dana trajanja manifestacije, dvadeset lutkarskih kazališta i kazališta za djecu i mlade izvest će preko stotinu predstava u pet gradova, dvadeset i dvije općine i jedanaest mjesta Vukovarsko srijemske županije.

Predstava „Vuk i sedam kozlića“ igrat će u Hrvatskom domu u Vukovaru, 30.3. u 10 sati te u GK „Joza Ivakić“ u Vinkovcima, 31.3. u 10, 12 i 14 sati.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!