GDJE I KAD? / KINO, FOTO, FILM

Kinoklub Karlovac partner u EU projektu YEAD namijenjenom mladim umjetnicima - rade na filmu o percepciji kulturnih institucija

Kinoklub Karlovac partner u EU projektu YEAD namijenjenom mladim
umjetnicima - rade na filmu o percepciji kulturnih institucija

Kinoklub Karlovac preko Hrvatskog filmskog saveza umrežen je s brojnim organizacijama i filmskim festivalima diljem svijeta, a najnovija suradnja je uključenje u projekt sa sjedištem u Bruxellesu, pod nazivom YEAD - Young European (Cultural) Audience Development. Projekt je započeo prije četiri godine, okupivši organizacije iz Belgije, Francuske, Italije, Njemačke, Portugala i Nizozemske, a ove godine je u završnoj fazi kada je projektu priključeno još pet zemalja, uključujući Hrvatsku, i to upravo kroz Hrvatski filmski savez i Kinoklub Karlovac.

Čvrsto uvjereni da umjetničke prakse potiču društvenu uključenost i emancipaciju, te da kulturološka raznovrsnost treba usmjeravati kulturne politike i strukture u Europi, te organizacije žele potaknuti mlade Europljane da preispituju svoju interakciju s kulturom i da preuzmu aktivnu ulogu u oblikovanju europske kulture ne samo kao konzumenti, već i kao kreatori sadržaja iz svih segmenata kulture.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Krajem veljače okupili su se predstavnici svih 11 uključenih zemalja, među kojima je bila i Ksenija Sanković iz Kinokluba Karlovac kao predstavnica Hrvatske. Osim prezentacije i tzv. study visita - posjeta izložbi Beyond Borders, dogovorene su aktivnosti za sljedeća tri mjeseca. Velika završnica projekta bit će u srpnju, u vidu festivala koji će osim prikazivanja videa koji su nastali unutar projekta, okupiti po šest mladih iz 11 zemalja, uz 11 mentora koji su se sada sastali. Zadatak ove velike grupe mladih bit će da u Briselu putem medija filma prikažu vlastitu percepciju institucija i organizacija u kulturi na licu mjesta te istraže mogućnosti i primjenu kulturološke demokracije u tim institucijama suvremene Europe.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!