GDJE I KAD? / KINO, FOTO, FILM

Odabrani filmovi za karlovački filmski FUSE festival - prijave stizale iz gotovo cijelog svijeta, festival od 9. do 11. svibnja

Odabrani filmovi za karlovački filmski FUSE festival - prijave
stizale iz gotovo cijelog svijeta, festival od 9. do 11. svibnja

Tek nešto više od mjesec dana ostalo je do drugog izdanja novog karlovačkog filmskog festivala - FUSE (Film Under Severe Experiment). Riječ je o festivalu eksperimentalnog i tzv. hibridnog filma, namijenjenom mladim autorima od 18 do 29 godina starosti, s fokusom na studentskim film. U organizaciji Kinokluba Karlovac, ove godine festival se održava od 9. do 11. svibnja, uz bogat popratni edukativni, izložbeni i zabavni program.

Prijave na festival stizale su iz gotovo cijelog svijeta - osim iz Hrvatske, prijave su stigle iz Srbije, Moldavije, Australije, Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke, Turske, Irana, Grčke, Portugala, Poljske, Češke, Perua, Francuske i Nizozemske. Selekcijski žiri kojega čine filmski kritičar Stipe Radić, knjižničar i filmofil Bogdan Bošnjak te student smjera snimanja na Akademiji dramske umjetnosti i poznati karlovački filmaš Pavle Kocanjer odabrali su 17 filmova koji će biti prikazani u natjecateljskom programu. Tih 17 filmova ujedno će konkurirati za pet nagrada - za najboljeg redatelja, najboljeg montažera, najboljeg snimatelja, nagradu publike te Grand Prix nagradu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim natjecateljskih projekcija bit će održana i projekcija kratkometražnih filmova izvan konkurencije. U konkurenciju su uvršteni filmovi koji su zadovoljili uvjete natječaja, ali prijavljena je i nekolicina filmskih uradaka koji nisu zadovoljili neki od specifičnih uvjeta ovog filmskog festivala. Zbog kvalitete radova, organizatori su odlučili prikazati ih u odvojenom - popratnom programu.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!