GDJE I KAD? / KINO, FOTO, FILM

Na novoj terasi Glazbene škole u subotu u 21:30 besplatno pogledajte dobitnika Cannesa - film "Obiteljske veze"

Na novoj terasi Glazbene škole u subotu u 21:30 besplatno
pogledajte dobitnika Cannesa - film

Pobjednik filmskog festivala u Cannesu, film "Obiteljske veze", otvorit će novu karlovačku kulturnu lokaciju - "Terasu pobjednika" u Glazbenoj školi Karlovac, na kojoj karlovačku publiku očekuju pravi biseri filmske umjetnosti. Najavili su to Snježana Mrljak, ravnateljica Glazbene škole Karlovac i direktor poduzeća RADAR, Marko Pekić, koji je dodao kako ovim filmom počinje i novi ciklus "Filma za van", koji će vrhunac imati od 16. do 20. lipnja na Starom gradu Dubovcu uz niz velikih aktualnih filmskih hitova.

No, ove subote, s početkom u 21:30, filmoljupci će uživati na novoj terasi Glazbene škole Karlovac, i to uz besplatan ulaz!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Film "Obiteljske veze" djelo je japanskog redatelja Hirokazu Kore-Eda, koji se već dokazao stručnjakom za snimanje obiteljskih filmova. "Obiteljske veze" sigurno su jedan od najboljih filmova u njegovoj karijeri o čemu svjedoči Zlatna palma u Cannesu, ali i nominacije za Zlatni globus te Oscara.

Radnja filma odvija se negdje u Tokiju gdje Osamu Shibata i njegova supruga Nobuyo žive u siromaštvu. Premda Osamu tu i tamo pronađe neki posao, a Nobuyo radi za ekstremno malu plaću, obitelj uglavnom preživljava od bakine mirovine. Zbog toga se Osamu i njegov sin povremeno upućuju u krađe, a tijekom jedne od njih naiđu na malu djevojčicu koja se smrzava na hladnoći. Iako se u početku protivi ideji zbrinjavanja djevojčice, Osamina supruga uskoro se smekša prema novopridošlici. Premda je obitelj siromašna zarađujući jedva za preživljavanje kroz bavljenje sitnim kriminalom, čini se da žive sretni sve dok neočekivani incident otkrije skrivene tajne i stavi na kušnju veze koje ih ujedinjuju...

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!