GDJE I KAD? / KINO, FOTO, FILM

Riječno kino završava večeras na Petrovoj gori uz film "Prvi čovjek", razgledavanje spomenika i Parka tamnog neba

Riječno kino završava večeras na Petrovoj gori uz film

Ovogodišnje Riječno kino uz Karlovačko završava večeras uz zaista zanimljiv i sadržajan program - u istoj večeri film, razgledavanje povijesnog spomenika i promatranje meteora na Parku tamnog neba, Petrovoj gori. U suradnji s Astronomskim društvom Beskraj, i ove godine ljubitelji filmova i astronomije uživat će u posebnoj filmskoj večeri.

Večer će započeti razgledavanjem spomenika Vojina Bakića, tijekom zalaska sunca, od 19:30 sati. Nakon toga u 20:45 na programu je projekcija vrlo prigodnog filma "Prvi čovjek", svojevrsne kronike života i karijere Neila Armstronga. Film nas uvodi u zbivanja između 1961. i 1969., razdoblja pripreme i egzekucije jedne od najopasnijih misija u povijesti putovanja u svemir.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od 22:45 posjetitelje očekuje pravi spektakl, “Planetarij na otvorenom” – identificiranje zviježđa, objekata na noćnom nebu, s naglaskom na zviježđe Perzeja i meteore. Popularno zvane "suze svetog Lovre" razlog su zašto ljudi sredinom kolovoza noću izlaze na prozore i traže što mračnije kutke, a Petrova gora je idealna lokacija za to jer je nedavno proglašena prvim Međunarodnim parkom tamnog neba u Hrvatskoj. Ujedno je jedan od samo 15 takvih parkova u Europi! I ovoga puta pripremite luftiće, ali i dekice i mekane jastuke i doživite posebno filmsko, astronomsko i povijesno iskustvo u istoj večeri!

Organizacija ove manifestacije ne bi bila moguća bez pokrovitelja kojima se Kinoklub Karlovac i ovim putem zahvaljuje, a to su, uz generalnog pokrovitelja Karlovačko HEINEKEN Hrvatske, ove godine Hrvatski audiovizualni centar, Grad Karlovac, Karlovačka županija, Turistička zajednica Grada Karlovca, Grad Ozalj, Zajednica tehničke kulture Karlovačke županije, Turistička zajednica Duge Rese, Savjet mladih grada Ogulina i Turbing d.o.o. Kinoklub zahvaljuje i svim ostalim organizacijama i pojedincima koji pomažu u provedbi ove manifestacije.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!