GDJE I KAD? / KINO, FOTO, FILM

Na Korani svečano otvoreni karlovački filmski festivali mladih - večerašnji program ipak u Zorin domu umjesto na Mrežnici

Na Korani svečano otvoreni karlovački filmski festivali mladih -
večerašnji program ipak u Zorin domu umjesto na Mrežnici

Na Korani su sinoć svečano otvoreni 24. Filmska revija mladeži i 12. Four River Film Festival kojima Karlovac još jednom postaje svjetsko središte filma mladih. Kolika je popularnost karlovačkih festivala najbolje svjedoči podatak da je prijavljeno gotovo 1.600 filmova iz 94 države svijeta.

Festivale je otvorio gradonačelnik Karlovca Damir Mandić koji je poručio: “Ponosan sam na ove mlade ljude, koji svojom kreativnošću i entuzijazmom ponovno dovode svijet u Karlovac. Iskrene čestitke na tome. Bogatstvo ovog festivala nisu samo filmovi već i niz drugih obrazovnih aktivnosti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena.”

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Okupljene je pozdravio i redatelj  Zagrebačkog ekvinocija, filma koji je uveličao svečano otvaranje, a itekako je vezan uz karlovačke festivale, jer su brojni mladi filmaši koji su na njemu radili - kao srednjoškolci sudjelovali na FRFF-u i FRM-u. Film prema scenariju i u režiji 21-godišnjeg  Svebora Mihaela Jelića šarmira mladenačkom energijom, živahnošću i filmskom pismenošću, a mladim autorima treba to više skinuti kapu ima li se na umu da je film napravljen s budžetom sabranim crowdfundingom, a taj je budžet bio tek 9.000 kuna. 

Zbog nepovoljne prognoze večerašnji program ipak neće biti održan u Dugoj Resi na Mrežnici već ostaje u Zorin domu.

KAportal.hr

 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!