GDJE I KAD? / KINO, FOTO, FILM

Uz Foto dane mladih Karlovac postaje i velika foto galerija uz čak osam atraktivnih izložbi na pet gradskih lokacija

Uz Foto dane mladih Karlovac postaje i velika foto galerija uz čak
osam atraktivnih izložbi na pet gradskih lokacija

Ovogodišnje izdanje Foto dana mladih Karlovčanima poklanja čak osam atraktivnih izložbi fotografija i zanimljiv edukativni program. Od 8. do 15. kolovoza posjetitelji će moći uživati u besplatnim izložbama koje će biti postavljene na Promenadi, Starom gradu Dubovcu, Gradskom muzeju Karlovac i Galeriji ZILIK, a jednu od izložbi u sklopu festivala već je moguće razgledati - riječ je o izložbi "Ljeto na Korani" Dinka Neskusila i KAfotke, koja u Aquatici prikazuje duh tridesetih godina prošlog stoljeća.

Od 8. kolovoza na Starom gradu Dubovcu bit će postavljena izložba "Vision of Sounds" istaknutog fotografa francuskog podrijetla Juliena Duvala. Radi se o retrospektivi fotografija nastalih tijekom poslijednje četiri godine. Od ljepota Hrvatske pa sve do velikih europskih festivala, sve fotografije imaju osnovni motiv: trenutak odnosno emociju inspiriranu glazbom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od 10. kolovoza, pak, na Promenadi će biti postavljeno nekoliko izložbi kojima Foto dani mladih žele umjetnost fotografije iz galerija dovesti na gradske ulice i svim sugrađanima omogućiti jedinstven doživljaj fotografije u noćnom okruženju. Riječ je o izložbama: „City lights“ mladog francuskog umjetnika Thea Millet Ursina kojom slavi gradove diljem Europe uključujući i Karlovac, „Zvuk“, nastaloj u sklopu festivala Artika, najboljim radovima proteklih sedam godina Foto dana mladih te izložbi Foto dani mladih 2016.

Napokon, 11. kolovoza otvaraju se izložbe studenata Akademije dramskih umjetnosti u Galeriji ZILIK te seriji autoportreta "Struglles of being a woman" mlade Nizozemke Anne Eerdman u Gradskom muzeju Karlovac.

Edukativni program Foto dana mladih i ove godine sastoji se od nekoliko zanimljivih predavanja i debate. U petak, 11. kolovoza u Festivalskom centru u 16 sati predavanje «Kako organizirati festival za mlade nekad i danas (Case study: Filmska revija mladeži i Four River Film Festival)» održat će Sanja Zanki, bivša predsjednica Kinokluba Karlovac, a danas zaposlenica Hrvatskog filmskog saveza. U Festivalskom centru dan poslije, u 16 sati, predavanje „Event fotografija“ održat će Goran Vrakela, glavni urednik DigitalFoto magazina, dok je 13. kolovoza u 15 sati na rasporedu debata „Koliko Instagram i društvene mreže umanjuju umjetničku vrijednost fotografije?“ koju će moderirati ugledni filmski kritičar Boško Picula.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!