GDJE I KAD? / KINO, FOTO, FILM

Foto dani mladih uz brojne izložbe i koncerte donose i filmski program - u parku kod Edisona prikazuju "Raspjevanu ulicu"

Foto dani mladih uz brojne izložbe i koncerte donose i filmski
program - u parku kod Edisona prikazuju

Ovogodišnje izdanje Foto dana mladih, koji će se održati u Karlovcu od 10. do 15. kolovoza, ponovno će u sklopu popratnog programa Filmski Attachment ugostiti i jedan vrhunski filmski naslov. Film „Raspjevana ulica“ bit će prikazan u nedjelju 13. kolovoza u parku ispred kina Edison u 21 sat. Ideja Filmskog Attachmenta je povezati filmsku i fotografsku umjetnost kroz odabir filmskog programa usmjerenog mladima.

O uspjehu filma irskog redatelja Johna Carneya potvrđuju i brojne nominacije i nagrade, od kojih se najviše ističu priznanja za glazbu u filmu poput nagrade San Diego Critics Society Award za najbolje korištenje glazbe u filmu, nagrade Atlanta Film Critics Society Award i Nashville Film Festival Award za najbolju pjesmu „Drive Like You Stole It“, a Irish Film and Television Awards film su okrunile nagradama za najbolji film, najboljeg redatelja i najbolju sporednu mušku ulogu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Radnja filma govori o obitelji iz srednje klase koja postane prisiljena na skromniji život uslijed recesije u 80-im godinama prošlog stoljeća. Njihov sin Connor (Ferida Walsh Peelo) morat će napustiti privatnu školu i preseliti se u javnu školu u centru Dublina. Usamljen je u školi - njegovi roditelji blizu su razvoda - a jedini mu je prijatelj stariji brat (Jack Reynor) koji je opsjednut glazbom. Kada ugleda misterioznu djevojku na igralištu, poput mnogih prije njega koji su je željeli zavesti, zamoli je da glumi u videospotu njegova benda. Jedini je problem što tek mora naći članove benda i vlastiti glazbeni stil...

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!