GDJE I KAD? / KINO, FOTO, FILM

Riječno kino uz Karlovačko za kraj još jedne sezone i zaista zaplovilo rijekom uz projekciju na Žitnoj lađi

Riječno kino uz Karlovačko za kraj još jedne sezone i zaista
zaplovilo rijekom uz projekciju na Žitnoj lađi
foto: Matija Purgar

Nakon tri tjedna uz filmove, razne radionice, kvizove, glazbu, ples i nagradne igre, došao je kraj ovogodišnjeg Riječnog kina uz Karlovačko, barem što se tiče Karlovačke županije. Osim starih i poznatih destinacija, kao što je karlovačko Foginovo kupalište, na kojemu je Riječno kino uz Karlovačko započelo prije sedam godina, drugi gradovi u županiji također su postali filmske destinacije tijekom protekla tri tjedna. Kupališta i druge destinacije u Ozlju, Dugoj Resi, Kamanju, Bariloviću i Lasinji dobila su filmske projekcije pod vedrim nebom.

Nakon raznih postaja diljem županije, Riječno kino uz Karlovačko po prvi puta je jučer i zaplovilo rijekom! U Brođanima je zaplovila Žitna lađa, replika drvene lađe iz prošlosti, koja je privukla mnogo posjetitelja. Puna lađa zaplovila je Kupom, a posjetitelji su odmorili uz film "Turizam" Tonćija Gaćine koji se sadržajem i vizualom odlično uklopio u ambijent na vodi. Ovaj dokumentarni film govori o razvoju hrvatskog turizma na Jadranu, koji je posljednja slamka spasa za ekonomiju. Sponzori večeri bili su Atlantic grupa, Europe Direct Karlovac i Karlovačko.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Unatoč tome što se je priča za Karlovačku županiju gotova, ovogodišnje Riječno kino uz Karlovačko imat će svoj ovogodišnji epilog u subotu 19.8., kada zadnja postaja Riječnog kina uz Karlovačko 2017. postaje park dvorca Erdödy u Jastrebarskom. Iako će ovaj puta ambijent biti jezero, a ne rijeka, kombinacija prekrasnog parka, jezera i filma zasigurno će biti prigodno mjesto za završetak ove riječne (i jezerske) filmske priče!

Uspješan organizator manifestacije i ove je godine bio Kinoklub Karlovac, a kao sponzori i pokrovitelji pomogli su HEINEKEN, Grad Karlovac, Karlovačka županija, Zajednica tehničke kulture Karlovačke županije, Turistička zajednica Duge Rese, Turistička zajednica grada Karlovca, Općina Lasinja, Općina Barilović, Općina Kamanje, Turbing d.o.o., Grad Ozalj, Centar za kulturu Jastrebarsko te Hrvatski audiovizualni centar.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!