GDJE I KAD? / KINO, FOTO, FILM

Filmska revija mladeži ove godine bit će u znaku redateljica - od 37 filmova u konkurenciji, 26 su režirale djevojke

Filmska revija mladeži ove godine bit će u znaku redateljica - od
37 filmova u konkurenciji, 26 su režirale djevojke

Nova izdanja karlovačkih filmskih manifestacija koja promoviraju i predstavljaju srednjoškolsko filmsko stvaralaštvo, 22. Filmske revije mladeži i 10. Four River Film Festivala, održat će se od 12. do 16. rujna u Karlovcu. Pored rekordnih prijava za ovogodišnje festivale, oduševljavaju metode, načini, tehnike, vizure kroz koje mladi autori i autorice, kako u Hrvatskoj, tako i svijetu, promišljaju svijet i svoju poziciju unutar društva.

Od raznoraznih devijacija suvremenog društva kao posljedica digitalnog doba, otuđenosti, međuljudskih odnosa, individualne odgovornosti unutar kolektiva, preko svakodnevnih problema poput integriranja u sustav i među vršnjake, sve do unutarnjih konflikta i borbi kao dio procesa odrastanja – sve su to teme kojima se u svojim filmskim uradcima bave autorice i autori naslova iz konkurencije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

A da bavljenje filmskom umjetnošću sve više ide u smjeru jednake zastupljenosti i ravnoteže među autorima i autoricama, ide u prilog podatak da su, od 37 odabranih naslova u 'domaći' natjecateljski program tj. program Filmske revije mladeži, čak 26 naslova režirale (ili su-režirale) redateljice.

Karlovački festivali sve su cjenjeniji o čemu svjedoče i prijave iz 50-ak zemalja svijeta, među kojima su i filmovi s velikih svjetskih festivala poput Cannesa i Sundancea.

KAportal.hr

 

Izdvojeno


Reci što misliš!