GDJE I KAD? / KINO, FOTO, FILM

I danas izuzetno bogat program 22. Filmske revije mladeži i 10. Four River Film Festivala, navečer festival posjećuje Novigrad

I danas izuzetno bogat program 22. Filmske revije mladeži i 10.
Four River Film Festivala, navečer festival posjećuje Novigrad

Filmski četvrtak u Karlovcu, uz 22. Filmsku reviju mladeži i 10. Four River Film Festival započeo je u 9.30 sati trećom projekcijom filmova iz natjecateljskog programa te programom Srednjoškolci predstavljaju srednjoškolcima u sklopu kojeg je predstavljen Rough Cut Film Festival iz SAD-a.

U 10 i 12 sati u Gradskom muzeju održan je program Najbolje iz dječje filmske kuhinje, i to s temama Bullying te U zdravom tijelu zdrav duh. Nova porcija filmova iz natjecateljskog programa uslijedit će u 12 sati GK Zorin dom uz program Srednjoškolci predstavljaju srednjoškolcima u sklopu kojeg će se predstaviti Privatna umjetnička gimnazija iz Hrvatske.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od 15 do 17 sati na različitim lokacijama bit će održan niz radionica za učenika i mentore: Masterclass o radu na dizajnu zvuka filma Kratki izlet koji će voditi višestruki osvajač Zlatnih arena na tom polju, Martin Semenčić; Studija slučaja rada na projektu Slice of Life, svojevrsni hommage Blade Runneru, diplomiranog vizualnog umjetnika, nekadašnjeg laureata Revije i Festivala, a danas člana žirija, Luke Hrgovića; Masterclass o Copyrightu u filmskoj glazbi pod vodstvom pravnice Sare Al Hamad, voditeljice projekata u IDM Musicu, jedna od prvih volontera Revije i Festivala 2007. godine. Radionicu Poduzetništvo u kulturi vodit će mladi poduzetnik Filip Trezner koji će filmašima otkriti „kvake 22“ svog posla kroz primjere uspješnih projekata koje vodi, poput Foto dana mladih, Pick Up Music Festivala itd. Metodičku radionicu za mentore s naglaskom na američki sustav vodit će pak filadelfijski profesor medijske kulture Douglas Hermann.

U 17 sati u Zorin domu će biti održan radionički program Pack & Pitch koji se održava u suradnji s Relativity školom iz Los Angelesa; to je radionica za razvoj filmske priče u okviru koje je putem natječaja izabrano pet ideja koje će se razraditi s mentorima iz Škole te u obliku pravog pitchinga prezentirati svim sudionicima festivala. Autor najboljeg Pitcha za nagradu dobiva odlazak na radionicu na Relativity School sljedeće godine.

U ranim večernjim satima uslijedit će druženje u dvoru Novigrad na Dobri, gdje će biti i održan večernji program festivala. U 20.30 sati u okviru programa Nekad laureati Revije i Festivala, a danas? bit će održana autorska večer s Goranom Ribarićem. Ribarić je mladi autor koji je sudjelovao na prvim karlovačkim izdanjima Revije mladeži. Pored dokumentarca Mozart u Salzburgu koji je nagrađen na 39. Reviji hrvatskog filmskog i video stvaralaštva u Samoboru, autorska večer donosi i njegovo najnovije ostvarenje, kratki igrani film Točka zarez.

Uslijedit će projekcija igranog filma Trampolin – riječ je o dugometražnom igranom prvijencu Katarine Zrinke Matijević. U središtu filma je sedmogodišnja Lina koja, bježeći od nasilne majke, utjehu pronalazi u tinejdžerici Niki i četrdesetgodišnjoj učiteljici ritmike Nikolini. One, kao dva ogledala, zrcale Lininu moguću budućnost.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!