GDJE I KAD? / KINO, FOTO, FILM

6. FDM - Mladi snimaju turističku fotografiju, na Starom gradu kreće PickUp Festival, glavne zvijezde TBF

6. FDM - Mladi snimaju turističku fotografiju, na Starom gradu
kreće PickUp Festival, glavne zvijezde TBF

bila je reklamna fotografija. Mladi fotografi na atraktivnim su lokacijama, uz pomoć svojih modela, trebali napraviti reklamne fotografije za brend Cedevitu koja je službeni pokrovitelj festivala. Upravo je ova kategorija jedna od najzastupljenijih u njihovim budućim angažmanima pa se od natjecatelja traži razumijevanje na području prenošenje komercijalnih poruka.

Stručni žiri natjecatelje će držati u napetosti sve do svečanog proglašenja koje će se održati u petak, kada će saznati tko je najbolje snimio reklamnu i ostale kategorije fotografija. Danas sudionici nastavljaju s drugim dijelom natjecateljskog programa. Tema je turistička fotografija, a sudionici će pokušati što bolje prikazati Karlovac kroz oči mladih.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jučer je otvoren i niz izložbi - u Galeriji ZILIK možete razgledati izložbu "Nekad sudionici FDM, danas studenti ADU", u Gradskom muzeju najbolje fotografije s natječaja "Volim svoju županiju". Na ovom državnom natječaju sjajno su prošli i karlovački fotografi - drugo mjesto prema izboru stručnog žirija osvojila je fotografija špiljskih motiva Damira Basare, a među pohvaljenim autorima našle su se i fotografije Matije Volovića i Vedrana Božićevića, također iz Karlovačke županije. U kategoriji najbolje fotografije prema broju dijeljenja nagradu je ponijela fotografija Kristiana Kiseljaka.

Navečer je na Promenadi postavljena atraktivna noćna izložba "Karlovac očima mladih". A, na središnjem karlovačkom šetalištu posjetitelji su mogli uživati i u projekcijama dva odlična filma - "Kad otvorim oči" i "Cvijeće". Oba filma oduševila su posjetitelje, a kako i ne bi, kad je tuniški film redateljice Leyle Bouzid osvojio Grand prix na Festivalu mediteranskog filma u Splitu, a Europska komisija izabrala ga je za Lux prize 2016. Kratkometražni film ’’Cvijeće’’ hrvatske studentice Judite Gamulin, koji prati dvije potpuno različite obitelji čiji očevi dijele bolničku sobu, u utrci je za studentskog Oscara u konkurenciji najboljeg stranog filma.

Odrađena su i prva predavanja u okviru FDM Laboratorija već su odrađena, a mentori Barbara Šarić, Lili Zaneta i Marin Mamuza podijelili su svoje znanje i iskustvo s fotografima u usponu.

KAportal.hr

 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!