GDJE I KAD? / KINO, FOTO, FILM

Španjolski film godine i dokumentarac godine "Paco de Lucia" večeras u 20 sati u Zorin domu

Španjolski film godine i dokumentarac godine

U okviru projekta "Kino u kazalištu" večeras u 20 sati u Gradskom kazalištu Zorin dom možete pogledati glazbeno-dokumentarni film "Paco de Lucia", o životu i radu legendarnog španjolskog gitaristva Francisca Sánchez Gómeza poznatijeg kao Paco de Lucia.

Film Curra Sancheza osvojio je u Španjolskoj i nagradu Cinema Writers Circle Awards za najbolji film te Goya Award za najbolji dokumentarni film.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Priča kreće od turneje u 2012. i retrospektive Pacova života i revolucije flamenca. Ova priča ne prati samo fizička djela Paca već je put u njegovu dušu koja otkriva njegova sjećanja, probleme s kojima se suočavao od svoje rane mladost pa sve do njegovih posljednjih dana. Putovanje započinje u njegovoj kući u Mallorci gdje Paco s gitarom u ruci kreće na novu turneju. Od tog trenutka nadalje priča ima dva tijeka - radnja se naizmjence seli iz prošlosti u sadašnjost. S jedne strane gledamo kako se umjetnik razvija i izrasta u kultnu ličnost, dok s druge strane pratimo njegove nastupe na brojnim turnejama.

KAportal.hr

 

Izdvojeno


Reci što misliš!