GDJE I KAD? / NOĆNI ŽIVOT

Prosinac pun koncerata i svirki: Od TBF-a i Jinxa do promocija albuma i rođendanskih fešti karlovačkih bendova

Prosinac pun koncerata i svirki: Od TBF-a i Jinxa do promocija
albuma i rođendanskih fešti karlovačkih bendova

Prosinac će biti izuzetno sadržajan kada su u pitanju koncerti i svirke. Otvorilo ga je sinoćnje izvrsno izdanje F-Altera, na kojem su nastupili riječki Lost Lucid i zagrebački Sloanwall i Lord Drunkalot, a nastavit će se tijekom mjeseca sa zaista brojnim svirkama, i to, bez imalo zadrške, možemo reći da će zaista svatko pronaći nešto za sebe.

Krećemo s lokalnim snagama, što se poklapa i kronološki, jer 7. prosinca vrlo zanimljiva svirka je na Sceni. Novi album predstavlja bend Timberboat, kojeg čine Miroslav Petrak, Zoran Stojaković i Igor Vrbanek, dobro poznata imena iz nekih od kultnih karlovačkih bendova u proteklom periodu. Uz njih nastupit će Ichabod, projekt mladog karlovačkog kantautora Brune Šlata.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U naredna dva vikenda slijede, pak, dvije rođendanske proslave praćene svirkama. Deset godina od ponovnog okupljanja (a ujedno i ulazak u već 40. godinu benda!) 21. prosinca u Amadeusu će obilježiti Tahijevi kmetovi, a najavljeni su i zanimljivi glazbeni gosti, kako iz Karlovca, tako i iz drugih gradova. Bit će to zanimljiv kraj godine za "kmetove" nakon sjajne svirke u Hard Placeu uz popularne Gobline, koja je poslužila i kao fotografija uz tekst. Još tjedan dana kasnije, 28. prosinca, na svoje će doći ljubitelji najžešće glazbe uz 5. rođendan benda Left To Starve, također uz brojne goste.

Šuška se i o zanimljivom novom projektu iskusnih karlovačkih glazbenika uz redovne male svirke petkom, no o tome više nakon što prikupimo više informacija. Vrijedi spomenuti i da se vraćaju redovne svirke četvrtkom u Pubu D, a uz već spomenute prostore, svirki će, kao i uvijek, biti i u Kazališnoj kavani, Papa's baru... Nakon Nove godine u planu je novi program i u Ziggyju, a veći koncert pripremaju i Opaki jahači vatrenih riffova iz pakla uz novo izdanje "Rocka z mudima".

Novi album u svom gradu promovirat će i sve popularniji EoT. Oni će nastupiti 26. prosinca na otvorenom, na Glazbenom paviljonu u okviru Adventa, što je ujedno i uvod u najavu ove manifestacije, koja također donosi niz koncerata za sve ukuse. Bit će tu vrhunskih glazbenih imena sa samog vrha hrvatske glazbene scene (TBF, Jinx), odličnih "novih" imena (Luce, Detour), mainstream pop-rock izvođača kao što su Vatra, Pavel... ljubimaca najmlađih (Mia Dimšić, Marko Kutlić...), ali i starijih ili svih generacija (Zdenka Kovačiček, Novi fosili...) te bendova koje isto zasigurno netko sluša (Opća opasnost, Adastra...). Dakako, nastupit će i brojne domaće snage - Bob Milan, Spinaker, Riversi, Stringsi...

KAportal.hr

 

Izdvojeno


Reci što misliš!