GDJE I KAD? / NOĆNI ŽIVOT

Prava glazbena poslastica večeras na Maloj sceni HD - gostuje ponajbolje ime domaće scene, sjajni Chui, uz predgrupu točka56

Prava glazbena poslastica večeras na Maloj sceni HD - gostuje
ponajbolje ime domaće scene, sjajni Chui, uz predgrupu točka56

Odličan koncert večeras je na rasporedu Male scene Hrvatskog doma. U goste Sceni i Karlovcu dolaze Chui, jedno od najintrigantnijih imena domaće glazbene scene, koje je uspjelo dovesti instrumentalnu glazbu do široke publike. Mnogi su ih primjetili na zajedničkom singlu sa Josipom Lisac "Tebi putujem". Support bend su odlični i svježi točka56 iz Karlovca koji prisvajaju sve više simpatija rock i urbane publike.

Početak koncerta je u 22 sata.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Chui su mladi hrvatski instrumentalni bend koji njeguje ponešto drugačiji pristup jazzu. Spoj suvremene klupske plesne glazbe u kombinaciji sa jazzom, elektronikom i rock'n'roll beskompromisnim pristupom već sa prvim albumom („Chui“ Dancing Bear 2012.) osigurao je Chuievcima kultni status na hrvatskoj glazbenoj sceni. Krajem 2013. godine za Dancing Bear objavljuju i drugi album „The Second Arrival“ koji kao i prvijenac dobiva samo pohvale od glazbene kritike i publike. 2015. godine pak Chui objavljuje treći album Third Sun From The Stone koji je osim što je pobrao samo odlične kritike, na skoro svim top listama proglašen za domaći album godine što do sad nije uspjelo ni jednom jazz sastavu u Hrvatskoj , te je bio nominiram za nekoliko nagrada Porin. Na koncertnoj promociji novog albuma Chui je rasprodao Zagrebačku Tvornicu kulture, nakon kojeg je uslijedio i rasprodani Vintage industrial bar, a promotivna turneja albuma Third Sun From The Sun je imala svoj vrhunac na fantastičnom nastupu na Inmusic festivalu na kojem su zasjenili sve ostale izvođaće prvog dana festivala. Šarolik stilski glazbeni spektar je omogučio Chuievcima da nastupe na najvećim regionalnim festivalima jazz, rock i alternativne glazbe. Jedini su hrvatski predstavnik ove godine na Eurosonic Noordeslagu, navjećem Europskom showcaseu koji se održava u Nizozemskoj, a nastupili su kao Hrvatski glazbeni prestavnici i na Kaunas Bienalu najvećem baltičkom bienalu koji se održava u Litvi. Trenutno rade na novom albumu čije će prve zvukove uskoro javnosti predstaviti u pjesmi „Tebi putujem“ na kojem su ostvarili suradnju sa glazbenom divom Josipom Lisac. Chui nastupa u sastavu Toni Starešinić – klavijature & elektronika, Vojkan Jocić – sax & elektronika, Ivan Levačić – bubnjevi, Konrad Lovrenčić – bas gitara.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!