GDJE I KAD? / NOĆNI ŽIVOT

Koncert za sladokusce - 11. Međunarodni jazz festival zaključuje nastup eminentnih svjetskih glazbenika na čelu s Renatom Chiccom

Koncert za sladokusce - 11. Međunarodni jazz festival zaključuje
nastup eminentnih svjetskih glazbenika na čelu s Renatom Chiccom

Ovogodišnji, 11. Međunarodni etno i jazz festival, završit će večeras koncertom za istinske glazbene sladokusce, kao i koncertom koji s pravom može ponijeti epitet - svjetskog. Pijanist i organist Renato Chicco slovi za ponajboljeg europskog pijanista. Dok je živio u New Yorku bio je član orkestra velike jazz legende Lionela Hamptona te pijanist i muzički direktor u sastavu još jedne legende - Jona Hendricksa. Diljem svijeta, pak, svirao je s velikanima kao što su Lou Donaldson, Woody Shaw, Freddie Hubbard, Clark Terry, Benny Golson, Red Holloway, Al Grey, Joe Williams, Wynton Marsalis, Gary Burton, Milt Hinton, Reggie Workman, Jerry Bergonzi, Steve Grossman, Al Foster... Poznavatelji jazza znaju da je to zaista impresivan niz istinskih velikana. Snimio je dosad preko 50 albuma, a na nekima od njih dotaknuo se i slavenske etno glazbe.

Iznimno jaka i cijenjena imena zasvirat će i u njegovom kvartetu:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Stefano Bedetti spada među najznačajnije i najbolje europske saksofoniste. Artist je sjajne ekspresije s međunarodnom karijerom, izraženo američkog zvuka, ali i talijanske i europske poetike. Surađivao s mnogim svjetskim imenima kao što su: Billy Hart, Ed Howard, Victor Lewis, George Cables, Jimmy Howens... itd.

Gitarist Ratko Zjača, Hrvat s najvećom međunarodnom karijerom, član je ovog sastava. Predaje u Rotterdamu na konzervatoriju, a popis djela, albuma, te značajnih svjetskih muzičara s kojima je surađivao zaista je impresivan. Spomenimo samo neke: Benny Bailey, Randy Brecker, Gary Peacock, Reggie Workman, John Pattituci, Al Foster, Steve Gadd, Miroslav Vitous, Ron Carter, Jimmy Cobb, Jeff Tain Watts, Alvin Queen, Adam Nussbaum, Shawnn Monteiro... itd.

Bubnjar Marco Frattini glazbenik je koji je surađivao s mnogim međunarodnim imenima, sudjelovao na preko 30 studijskih snimanja te također nastupao u raznim i brojnim kazališnim i televizijskim produkcijama.

Ovaj sjajan koncert počinje u 21 sat u atriju Veleučilišta.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!