GOST KOMENTATOR

GOST KOMENTATOR

Piše Damir Mandić: Izbori su potvrdili da imamo podršku, uz pandemiju dva pojma su obilježila karlovačku 2021. - rekonstrukcije i procedure

Piše Damir Mandić: Izbori su potvrdili da imamo podršku, uz pandemiju dva pojma su obilježila karlovačku 2021. - rekonstrukcije i procedure
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Zbog pandemije koronavirusa mnogi su izgubili svoje najmilije te upravo iz tog razloga svaki komentar zvuči isprazno, a ulaziti u promišljanja i rasprave o cjepivu i covid potvrdama dovodi do omalovažavanja bilo kakvog razumnog i znanstvenog zaključivanja.

Iz perspektive gradonačelnika komentirati 2021., posebno kad je godina bila izborna, poprilično je izazovno. Ne toliko politički, jer izbori su potvrdili, metaforički i matematički, da od građana imamo više nego prolaznu ocjenu kada govorimo i u projektnom smislu, ali i u okviru brige o komunalnoj i društvenoj svakodnevici. 

Iako su pandemija i potres izazvali niz problema na svim razinama poduzeli smo sve kako bi Gradska uprava i cijeli gradski sustav obavljali svoje poslove pravovremeno i što kvalitetnije, a osobito smo se fokusirali na sigurnost naših građana, brinući za zdravlje sviju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zbog pandemije koronavirusa mnogi su izgubili svoje najmilije te upravo iz tog razloga svaki komentar zvuči isprazno, a ulaziti u promišljanja i rasprave o cjepivu i covid potvrdama dovodi do omalovažavanja bilo kakvog razumnog i znanstvenog zaključivanja. Uvijek je čovječanstvo sačuvalo zdrav razum, uvjeren sam da će tako biti i sada.

Kod projektnog dijela iskristalizirala su se dva pojma koja će obilježiti 2021.: rekonstrukcije i procedure. Kino Edison, vrelovodi, Aglomeracija, Zvijezda, oslikavaju se u ova dva pojma. S ciljem da ne propustimo prilike koje se vežu direktno za EU novac zaista posvećeno pristupamo poslovima koji prethode končanom cilju, a to je osigurati bespovratni novac. Procedura je jasna, zahtijeva poštivanje pravila, mnogo dokumentacije, javnu nabavu i sve ostalo što je potrebno da bi uopće krenuli. 

Europska sredstva vrijedi čekati iako nam se ponekad čini da dolaze sporije, što je logično jer su bespovratna. I građani i mi u Gradskoj upravi očekujemo puno, uostalom, pokazali smo da procedurama vladamo, da imamo kvalitetne ljude koji znaju pripremiti i voditi projekte. 

Kraj godine obilježila je izrada proračuna Grada Karlovca za 2022. godinu te je Grad Karlovac po prvi puta građanima i korisnicima proračuna stavio na raspolaganje aplikaciju „Moj proračun“, a građani su direktno mogli sudjelovati u kreiranju istog. Otvoreni proračun će svima zainteresiranima omogućiti da dobiju željenu informaciju i pregled trošenja proračunskog novca. 

Gradski proračun, ma koliko nam to bilo teško priznati, nema snagu kako bi mogli vlastitim novcem realizirati sve naše potrebe, ali i želje. Zato je usmjerenost na europska sredstva logična i razumna.

Iza nas je godina obilježena pandemijom, godina izazova i neizvjesnosti. Neka Vam nova godina donese ispunjenje svih osobnih želja, radost i mir, a ponajprije zdravlje. 

Drage Karlovčanke i Karlovčani, sretna nova 2022. godina!

Izdvojeno


Reci što misliš!