GOST KOMENTATOR

GOST KOMENTATOR

Piše Nikola Badovinac: Politika uhljebljivanja i privilegiranih ipak ne donosi plodove za opstanak stanovnika u Karlovačkoj županiji

Piše Nikola Badovinac: Politika uhljebljivanja i privilegiranih ipak ne donosi plodove za opstanak stanovnika u Karlovačkoj županiji

To je baš lijepo kad si župan pa naručiš istraživanje pa si uzmeš podatke koje ne moraš platiti i tako dođeš do diplome. Mogu li “obični smrtnici” tako doći do podataka i istraživanja za svoje potrebe? Ne mogu!

Zadnjih dana Karlovac se često vrti kao tema jer se spominje Stjepan Turković koji je uhvaćen u krađi građevinskog materijala “van radnog vremena”, ali to neće biti tema ovog teksta iako je i on Doktorov čovjek, a lik i djelo dotičnog iznimno cijenim i pratim.

Kad već spominjem Doktora, treba spomenuti da je odnedavno zaposlen na Veleučilištu u Karlovcu gdje drži vježbe na redovnom i izvanrednom studiju ugostiteljstva iz kolegija Osnove ekonomije 2. S obzirom na to da nitko nikada nije vidio Doktorov doktorat dolazimo do pitanja koje su kompetencije istog da uči studente ovako nečem ozbiljnom. Način na koji je vodio grad i županiju mu baš i nisu neka referenca.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ako netko ne zna, Doktor je naš bivši župan, onaj koji je pobjegao sa svoje funkcije.

IRMO (Institut za razvoj i međunarodne odnose) je u Karlovačkoj županiji radio savjetodavne usluge za provedbu organizacijskog i funkcionalnog ispitivanja Karlovačke županije (dubinsko snimanje ljudskih resursa) u vrijeme mandata Damira Jelića te je sa zaposlenicima radio razgovore i ankete, a taj projekt u Županiji nikad nije završen, a skupo je plaćen (231.250,00 kn).

Tema doktorske disertacije našeg Doktora je "Uloga ljudskih resursa u kreiranju zadovoljstva korisnika usluga javne uprave u Karlovačkoj županiji". Postoji velika poveznica doktorske disertacije i istraživanja koje je radio IRMO. Bez da angažiram neki institut dolazim do zaključka da je Doktor koristio podatke od IRMO-a za svoju doktorsku disertaciju koju, da opet spomenem, nitko još nije vidio. Kako sam bio u HGK, gdje je na jednom predavanju Doktor predstavio rezultate svoje doktorske disertacije, zaključujem da je koristio spomenute podatke plaćene javnim novcem.
To je baš lijepo kad si župan pa naručiš istraživanje pa si uzmeš podatke koje ne moraš platiti i tako dođeš do diplome. Mogu li “obični smrtnici” tako doći do podataka i istraživanja za svoje potrebe? Ne mogu!

Pisao sam  Županiji o ovoj problematici, ali njima nije ništa spornog što su platili IRMO da bi netko koristio podatke u svoje osobne svrhe. Očito je tamo još uvijek preveliki strah od Doktora jer ih je dobar dio s nečime “zadužio”.

Kada već spominjem Županiju, od prije par dana Karlovačka županija je neslavni rekorder u demografskoj propasti na razini RH.

Ova vijest je jako bitna jer treba imati na umu da je predsjednica županijskog HDZ-a Nada Murganić bivša ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koja ima sve alate kako ne bi imali demografski užas, ali evo mi ga imamo. Očekivao sam i hitnu reakciju naše županice na ovu temu, ali još ju čekam....

Ovo je zabrinjavajuće jer izgleda da politika uhljebljivanja i privilegiranih ipak ne donosi plodove za opstanak stanovnika u Karlovačkoj županiji, a čak nam je i Vlada RH obećala demografski pomak. Pomak se događa, ali sam mislio da su oni odlučili raditi da nas je više, a ne manje. Što li je pošlo po krivom?

Još bi samo spomenuo da mi je krivo što je Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije (JURRA KŽ) dosta zapostavljena u medijima. Dok neke razvojne agencije rješavaju čak i bazen u svome kraju plus još razne velike projekte, znate li vi koje sve projekte obrađuje JURRA KŽ? I znate li koje je sve projekte ostvarila u prvom mandatu trenutnog ravnatelja? Meni baš i nisu poznati ti projekti iako sam ih pregledavao na njihovim službenim stranicama i uspoređivao s drugim razvojnim agencijama. U samoj JURRA KŽ postoje sumnje na nekoliko nepravilnosti koje sam poslao županici pa ću ih objaviti kada ona istraži jer smatram da svi moramo raditi po zadanim pravilima. Županica je na potezu i ja vjerujem da će ona očistiti sve nepravilnosti.

Ali dosta o Doktorovim ljudima jer će on i njegova ekipa i dalje biti tu pa će biti prilike za pisanje o njima.

Imam i jedan bonus!

Bonus jer KODOS odnosno Centar za gospodarenje otpadom Karlovačke županije. Taj centar je postao regionalni jer bi otpad trebao pristizati i iz dijelova Sisačko-moslavačke i iz Ličko- senjske županije, ali ništa od Babine gore!

Ukratko Centar sigurno neće zaživjeti prije kraja 2023. godine, a pitanje je hoće li ikada. Tvrtka postoji od 2008. godine. Projekat zbog kojeg je tvrtka osnovana nije nikada ostvaren iako se stalno mijenja termin gotovosti od npr. 2015., 2016.......pa evo sve do toga da sigurno neće biti ostvaren ni do kraja 2023. Netko mora izračunati koliko novaca je tvrtka utrošila na svoje postojanje (plaće radnika, režijski troškovi, službeno vozilo....), a netko mora i odgovarati za neuspjeh. Tko je kriv? Pozvao bi županicu da javnost izvijesti i o ovom slučaju jer je u končnici ona “ŠEF”.

Do tipkanja, Nikola Badovinac, zabrinuti građanin

Izdvojeno


Reci što misliš!