INFRASTRUKTURA

Od Sajevca do Kamenskog gradi se nogostup dug 3,5 kilometara, Mandić: Gradnja je krenula nakon Aglomeracije, tako će biti i u Hrnetiću

Vrijednost radova je 1,1 milijun eura, s PDV-om, a rok završetka radova 10 mjeseci. Radovi su počeli između Kamenskog i Sajevca, a kroz mjesec dana krenut će još jedna faza

– Kao što smo i najavljivali, nakon što je završena Aglomeracija u ovom dijelu, počela je gradnja nogostupa Sajevac, sada produženog i na Kamensko. Definitivno će podići sigurnost pješaka, prije svega naše djece, na ovom potezu. Taj se nogostup dugo čekao, ali izgradnja je počela i nadamo se da će za 10 mjeseci biti završena, izjavio je gradonačelnik Damir Mandić na današnjoj konferenciji za novinare nedaleko vojarne na Kamenskom.

Tamo su počeli radovi na izgradnji nogostupa koji će, po riječima Ane Hranilović Trubić, pročelnice Upravnog odjela za gradnju i zaštitu okoliša, biti duži od 3,33 kilometra, gledajući iz pravca Turnja bit će s desne strane, sve do Vatrogasnog doma na Kamenskom, gdje prelazi na lijevu stranu i njome nastavlja do kraja naselja Kamensko. Radove će izvesti Mežnar građevinske usluge, dok je za stručni nadzor zadužen Pro Support.

– Vrijednost radova je 1,1 milijun eura, s PDV-om, a rok završetka radova 10 mjeseci. Radovi su počeli između Kamenskog i Sajevca, a kroz mjesec dana krenut će još jedna faza, od početka Sajevca i odvijat će se paralelno. Regulacija odvijanja prometa će biti semaforima i pozivamo građane na povećan oprez i strpljenje, pozvala je Ana Hranilović Trubić.

Gradonačelnik Mandić je napomenuo da je gradska uprava napravila plan za povećanje sigurnosti pješaka u prometu ulaganjima u nogostupe. Tako su u sklopu Aglomeracije riješene neke neuralgične točke poput nogostupa u Bašćinskoj i Triglavskoj, te Donjoj Švarči, dok su u gradnji nogostupi na Maloj Švarči i Drežniku. U Žumberačkoj se nogostup gradi, ali kao projekt izvan Aglomeracije, odnosno, u sklopu radova rekonstrukcije ulice, vodoopskrbe i izgradnje kanalizacije.

– _U sklopu Aglomeracije u Hrnetiću, koja ide svome kraju, nogostup će biti izgrađen do autoceste u Drežniku, a za ostali dio, od autoceste skroz kroz Hrnetić i cijelu Ulicu Kaštel, do križanja s DC 228 dokumentacija je gotova, predana na građevinsku dozvolu i gradit će se kao i na Sajevcu: kad Aglomeracija u Hrnetiću dobije uporabnu dozvolu. Vjerujem da će to biti najkasnije do proljeća; krenut ćemo u izgradnju skoro 3 kilometra nogostupa u Hrnetiću. Ova ulaganja nisu samo u nogostupe, rješava se istovremeno i oborinska odvodnja u tim dijelovima grada i sve će to podići ne samo sigurnost u prometu, nego i kvalitetu života, zaključio je gradonačelnik Damir Mandić.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest