UDOMITE PSA!

U lipnju iz Skloništa za pse u Utinji udomljeno 35 pasa što je više od broja pristiglih! Još uvijek u Skloništu vrlo velik broj, njih čak 208

Grad Karlovac godišnje za rad Skloništa za životinje izdvaja oko 240.000 eura.

Iz karlovačke gradske uprave danas su se pohvali brojem udomljenih pasa u lipnju iz Skloništa za pse u Utinji.

Kažu da su Karlovčani i stanovnici Karlovačke županije te drugih gradova u zemlji, prošli mjesec udomili 35 pasa odnosno 15 manje od broja napuštenih pasa pristiglih u Sklonište.

– Nažalost, broj napuštenih pasa i dalje je velik pa ih je u Skloništu trenutno 208, od kojih 23 štenca. Iako ih je najviše nađeno na području Karlovca, ovdje se zbrinjavaju psi iz cijele Karlovačke županije i u Skloništu su od pronalaska do udomljenja, kažu u Gradu.

Za neke životinje je to par dana, za neke puno, puno duže. Premda je posljednjih godina sve više onih koji odlučuju udomiti psa, a ne kupiti, još je puno veći broj nesavjesnih vlasnika koji se rješavaju svojih kućnih ljubimaca ili njihovih potomaka tako da ih negdje odvezu i ostave, nerijetko i samo par metara od Skloništa u Utinji 12.

– Nekako je cijelu godinu konstantan broj napuštenih pasa, ali je inače ljeti manji broj udomljenih. Ovaj sada to demantira, kaže Krešimir Lemić iz CRPK d.o.o., u čijem je sastavu i Sklonište za životinje.

Lemić priča da Sklonište izvrsno surađuje s Gradom Karlovcem koji pokazuje brigu o životinjama kao malo koji grad i općina, a suradnja je odlična i s karlovačkim udrugama Najbolji prijatelj i Micka, ali i iz ostalih gradova, s kojima uspješno udomljuju pse. Oni su u Skloništu veterinarski pregledani, izliječeni ako je to bilo potrebno, cijepljeni, čipirani, kastrirani, sterilizirani i nakon toga spremni za udomljavanje. Njihove fotografije su na www.crpk.hr, a može ih se doći vidjeti i uživo na adresi Utinja 12.

Grad Karlovac godišnje za rad Skloništa za životinje izdvaja oko 240.000 eura.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest