GRAD KARLOVAC

BUDI MEĐU ZVIJEZDAMA

Tri tjedna raznovrsnih programa za druženje među zvijezdama: objavljen program karlovačkog Zvjezdanog ljeta

Tri tjedna raznovrsnih programa za druženje među zvijezdama: objavljen program karlovačkog Zvjezdanog ljeta
Grad Karlovac

Ljetna manifestacija kojom se slavi rođendan Grada Karlovca održat će se i ove godine uz bogat program

U atriju Muzeja grada Karlovca predstavljen je atraktivan program Zvjezdanog ljeta 2022. koje započinje 23. lipnja svečanim otvorenjem ispred Gradskog kazališta Zorin dom i traje sve do rođendana grada Karlovca, 13. srpnja. Tada će na Rođendanskom balu, na glavnom gradskom trgu, 443 plesna para zaplesati valcer gradu u čast, a nakon toga rođendansko slavlje nastavit će se uz koncert Petra Graše. I ove godine tijekom Zvjezdanog ljeta poznate gradske lokacije postat će ljetne pozornice na kojima će se odvijati preko 100 različitih programa.

Grad Karlovac jedan je od rijetkih gradova u Hrvatskoj kojemu se zna točan datum osnutka (13. srpnja 1579. godine) pa ponosni Karlovčani rado sudjeluju u proslavi kojoj ne manjka sadržaja. „Zvjezdano ljeto i ove godine dodatni je motiv za posjet Karlovcu. Siguran sam, kao i svaki put dosad, da će se i ova trotjedna rođendanska proslava osjetiti u svakom dijelu grada, a Karlovac, grad – pozornica, iskazati u punom sjaju. Želim da svaki naš gost i svaki naš sugrađanin osjeti puls Zvjezdanog ljeta u parkovima, šančevima, na promenadama, ljetnim pozornicama i gradskim ulicama. Zahvaljujem svim kreativcima, umjetnicima i izvođačima na entuzijazmu i srcu kojim ožive Zvjezdano ljeto i daju mu ono pravo ljetno raspoloženje i ugođaj. Divno je vidjeti kako cijeli grad sudjeluje i živi ove dane i ponekad doista djeluje kao da ljetna zvjezdana čarolija svake godine u ovo vrijeme prekrije naš Karlovac.“, izjavio je prilikom predstavljanja programa ovogodišnjeg Zvjezdanog ljeta gradonačelnik Karlovca Damir Mandić

Otvorenjem ispred Gradskog kazališta Zorin dom i uz već tradicionalni Ivanjski krijes na obalama Kupe, započinje i ovogodišnje Zvjezdano ljeto u Karlovcu. Puna tri tjedna izmjenjivat će se više od 100 programa na glavnim gradskim lokacijama: u karlovačkoj Zvijezdi, u njenim zelenim šančevima, na Starom gradu Dubovcu, karlovačkim rijekama i sportskim terenima na otvorenom, koji postaju mjesta susreta među zvijezdama. „Koncerti su svake godine u središtu pozornosti stoga smo se trudili osigurati ponešto za svakoga. 26. lipnja dolazi nam Vlatko Stefanovski i duo Hojsak & Novosel, Karlovac Open Air Tribute Festival dovodi nam tribute bendove glazbenih legendi. Elton John, Bon Jovi i Michael Jackson izmjenjivat će se od 30. lipnja do 2. srpanja u Šancu. 7. i 8. srpnja u Glazbenom paviljonu imat ćemo pak nešto posve drugačije - Gospel koncert te nastup Puhačkog orkestra Grada Karlovca s koncertom Gradu na dar. Dan grada, 13. srpnja, kojim kulminira trotjedna manifestacija, slavimo na Trgu bana Jelačića uz nastup jedne od najvećih domaćih zvijezda, Petra Graše.“ – izjavila je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Daniela Peris.

Karlovački kazališni festival (KAKAFE) i ove godine nudi odličan i raznovrstan program za sve ljubitelje kazališnih predstava, dok poklonike klasične glazbe čeka već dobro poznata Hrvatska flautistička akademija, koja se održava po deveti put. Nezaobilazni program manifestacije je svakako i 23. Međunarodni festival folklora i 3. gastro festival „Okusi svijeta“ koji u grad susreta donose običaje, kulturu i gastronomiju svijeta. Tu su još i brojni festivali posvećeni suvremenim i urbanim temama poput festivala dobre zabave ART&KA, Streetart karnevala, Zelenog festivala, festival nezavisnih kreativno-kulturnih programa civilnog društva, PARKiranje 2022, te Karlovac Dance Festival. Brojni programi namijenjeni su i najmlađima, među kojima izdvajamo zabavno-edukativne radionice i sportske aktivnosti.

Tradicionalnim balom na Trgu bana Josipa Jelačića, kojeg će zaplesati Karlovčani i gosti prijavljeni putem aplikacije bal.karlovac.hr, 13. srpnja svečano će se proslaviti 443. rođendan grada Karlovca.

Svi programi Zvjezdanog ljeta besplatni za sve posjetitelje.

Organizator Zvjezdanog ljeta je Grad Karlovac, a Karlovačko, Karlovačka banka, AB Gradnja i HŽ infrastruktura sponzori. Izvršni organizatori su Mladost, Gradsko kazalište Zorin dom, Turistička zajednica grada Karlovca i Međunarodni festival folklora Karlovac.

Više informacija o programu Zvjezdanog ljeta i svim novostima možete pronaći na službenoj internet stranici zvjezdanoljeto.karlovac.hr te na Facebook i Instagram profilima Manifestacije.

Izdvojeno


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.