GRAD KARLOVAC

HORIZON 2020

Grad Karlovac je bio domaćin studijskog posjeta u okviru EU projekta Prospect+, bavili su se temom povećanja energetske učinkovitosti u području javne rasvjete

Grad Karlovac je bio domaćin studijskog posjeta u okviru EU projekta Prospect+, bavili su se temom povećanja energetske učinkovitosti u području javne rasvjete
Grad Karlovac

U studijskom posjetu sudjelovali su predstavnici gradova iz Grčke i Italije, kao i predstavnica FEDARENE – Europska federacija agencija i regija za energiju i okoliš

Grad Karlovac još jednom je bio domaćin (mentor) dvodnevnom studijskom posjetu u okviru provedbe EU projekta Prospect+, izvijestili su iz gradske uprave. 

- Sudionike projekta upoznali smo s našim postignućima iz područja održivih energetskih i klimatskih projekta s naglaskom na pametna rješenja. Tema studijskog posjeta bila je povećanje energetske učinkovitosti u području javne rasvjete putem ESCO modela financiranja, dodali su u Gradu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U studijskom posjetu gradu Karlovcu sudjelovali su predstavnici gradova iz Grčke – Dimitris Tzempelikos i Italije – Santo i Gabriella Abate, kao i predstavnica FEDARENE – Europska federacija agencija i regija za energiju i okoliš Diana Prsancova. 

Inače, projekt Prospect+ započeo je u 2021. godini i traje do 2024,. godine, a provodi se u okviru programa Horizon 2020, odnosno programa Europske Unije za istraživanje i inovacije, sporazum br. 101023271. 

- Kroz implementaciju projekta Prospect+ provode se programi učenja i razmjena znanja i iskustava o inovativnim shemama financiranja koje se koriste za provedbu održivih planova za energiju i klimu, posebno u okviru sporazuma gradonačelnika čiji je potpisnik i Grad Karlovac, pojasnili su iz gradske uprave. 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!