GRAD KARLOVAC

TRANSPARENTNOST

Grad Karlovac i cijeli gradski sustav transparentno prikazuju trošenje javnog novca

Grad Karlovac i cijeli gradski sustav transparentno prikazuju trošenje javnog novca

Od danas tako Karlovčani i svi drugi zainteresirani u svakom trenutku mogu provjeriti i saznati kada, kako i na što se troši javni novac.

Grad Karlovac od danas je jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji se može pohvaliti da poslovanje cjelokupnog gradskog sustava transparentno i otvoreno ima prikazano i javno dostupno na uvid i pregled svim svojim građanima.

Kao posljednje u nizu to su od danas učinile i sve gradske tvrtke, njih ukupno 9 na čijim službenim web stranicama se može u svakom trenutku pregledati njihovo financijsko poslovanje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Čitav proces visoke transparentnosti trošenja javnog novca pokrenut je sredinom prošle godine kada je Grad Karlovac posebnom aplikacijom omogućio građanima da sugeriraju kreiranje proračuna, ali i visoku razinu uvida u proračunske stavke i potrošnju u realnom vremenu. Time je postignuta dodatna transparentnost i vidljivost potrošnje proračunskog novca gradskih ustanova u kulturi, zajednica i odgojno obrazovnih ustanova, kao korisnika proračunskih sredstava. Povrh toga u sustav su uključene udruge koje troše proračunski novac, uključujući sve sportske klubove, te sve gradske četvrti i mjesni odbori.

Od danas tako Karlovčani i svi drugi zainteresirani u svakom trenutku mogu provjeriti i saznati kada, kako i na što se troši javni novac.

Za Grad Karlovac i gradski sustav to je zalog i glavni preduvjet povjerenja i suradnje na kojoj se može graditi daljnji razvoj i rast Karlovca, na obostrano zadovoljstvo građana i gradskog sustava čija osnovna funkcija je biti na usluzi i korist svome gradu.

- Mislim da smo jedan od rijetkih gradova koji je došao do ove razine transparentnosti. Ovo je najbolji korak da svi zainteresirani, mislim na građane ali i zaposlenike, na jednom mjestu vide kako se i na što troši javni novac. Profesionalnost prema poslu je nešto što smo našim građanima dužni pružiti svakog dana. Sve što plaćamo, plaćamo novcem građana, a samo otvorenost, povjerenje, zakonitost i profesionalnost je nešto što nas veže i oblikuje. U našem fokusu je zadovoljan korisnik, odnosno zadovoljan građanin, istakao je gradonačelnik Grada Karlovca Damir Mandić.

Svi financijski podaci javnosti su dostupni na službenim web stranicama Grada Karlovca i gradskih tvrtki.

Izdvojeno


Reci što misliš!