GRAD KARLOVAC

INFRASTRUKTURA

Nastavljeni radovi na uređenju školskog dvorišta i parkirališta OŠ Dragojle Jarnević! U tijeku treća i zadnja faza radova

Nastavljeni radovi na uređenju školskog dvorišta i parkirališta OŠ Dragojle Jarnević! U tijeku treća i zadnja faza radova

Novac za izvođenje radova po fazama osiguran je iz decentraliziranih sredstava za školstvo u proračunu Grada Karlovca.

- Nastavljaju se radovi na uređenju okoliša OŠ Dragojle Jarnević - školskog dvorišta i parkirališta. Radovi su počeli prije dvije godine i odvijaju se u fazama od kojih su prve dvije faze završene te je započeto s radovima u sklopu III. faze, javljaju iz karlovačke gradske uprave. 

I. Faza se odvijala u ljeto 2020. godine kada je uređena i obnovljena vertikalna odvodnja oborinskih i kanalizacijskih voda u dvorištu škole. Radovi su izvedeni u vrijednosti od 82.398,50 kn.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

II. Faza se odvijala u jesen / zimu 2020. godine, a završena je u proljeće 2021. godine nakon potresa u kojem je škola također stradala. Tada je opločen dio dvorišta uz školsku zgradu na kojem se zadržavaju i igraju učenici škole. Radovi su izvedeni u vrijednosti od 85.975,50 kn.

U sklopu III. faze koja je danas počela bit će obavljeni pripremni i zemljani radova, radovi na horizontalnoj odvodnji, postavljanju kolničke konstrukcije i betonskih opločnika te prometne opreme i signalizacije, ukupne vrijednosti 323.509,38 kn.

- Izvedenim radovima bit će riješen problem odvodnje i zadržavanja oborinskih voda u prostoru školskog dvorišta i parkirališta. Opločenjem i uređenjem dvorišta stvorit će se sigurnije i ugodnije okruženje za boravak učenika škole za vrijeme odmora i nastave izvan učionice. Asfaltiranjem parkirališta i ugradnjom prometne signalizacije osigurat će se sigurno mjesto za parkiranje djelatnika i posjetitelja škole, kažu u Gradu.

Novac za izvođenje radova po fazama osiguran je iz decentraliziranih sredstava za školstvo u proračunu Grada Karlovca. Preostaje za buduće vrijeme uređenje pristupne ceste i manjeg dvorišnog prostora u dogovoru s Ekonomsko-turističkom školom koji su vlasnici susjedne katastarske čestice i s kojima taj prostor škola zajednički koristi u dobrosusjedskim odnosima.

Izdvojeno


Reci što misliš!