GRAD KARLOVAC

ČISTA PETICA!

Institut za javne financije objavio rezultate! Grad Karlovac opet dobio peticu za proračunsku transparentnost

Institut za javne financije objavio rezultate! Grad Karlovac opet dobio peticu za proračunsku transparentnost

To znači da je na mrežnim stranicama Grad Karlovac objavio sve proračunske dokumente: prijedlog proračuna, proračun, polugodišnje i godišnje izvješće o izvršenju proračuna i vodič za građane kroz proračun.

Institut za javne financije predstavio je rezultate osmog ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna svih 576 hrvatskih regionalnih i lokalnih jedinica.   Proračunska transparentnost podrazumijeva uvid u potpune, točne, pravovremene i razumljive proračunske informacije.

Na temelju njih građani se mogu angažirati i, između ostalog, pokušati utjecati na efikasnost prikupljanja i trošenja proračunskih sredstava, odgovornost Vlade i vlasti lokalnih jedinica, kao i na smanjenje mogućih koruptivnih radnji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako su izvijestili iz karlovačke gradske uprave, Grad je za proračunsku transparentnost dobio najvišu ocjenu 5.

To znači da je, sukladno kriterijima, Grad Karlovac, odnosno Upravni odjela za proračun i financije javno, na mrežnim stranicama grada Karlovca, objavio sve proračunske dokumente: prijedlog proračuna, proračun, polugodišnje i godišnje izvješće o izvršenju proračuna  i vodič za građane kroz proračun. 

 

Povrh toga Grad Karlovac ima javno objavljena financijska izvješća Grada za svaku godinu, te sve izmjene i dopune proračuna (rebalanse).

- Dodatno gradski sustav u cjelini transparentno, na svojim mrežnim stranicama objavljuje sve podatke o trošenju proračunskog novca; za gradsku upravu i sve gradske ustanove koje su u sustavu lokalne riznice, što također javno i transparentno čine i sve gradske tvrtke, poručuju iz Grada. 

Detaljnije rezultate istraživanja svi zainteresirani građani mogu potražiti na poveznici

Izdvojeno


Reci što misliš!