GRAD KARLOVAC

DAN GRADA KARLOVCA

Zvjezdano ljeto u Karlovcu ulazi u završni tjedan druženja među zvijezdama - sve je spremno za proslavu 443. rođendana Grada

Zvjezdano ljeto u Karlovcu ulazi u završni tjedan druženja među zvijezdama - sve je spremno za proslavu 443. rođendana Grada

Zvjezdano ljeto traje do 13.7. pa svi željni dobre zabave mogu iz programa odabrati nešto za sebe i posjetiti Karlovac u preostale dane manifestacije, a posebice 13.7. kad se obilježava Dan grada.

Posljednja dva tjedna Karlovčani i brojni posjetitelji ovog grada susreta uživaju u raznovrsnom programu Zvjezdanog ljeta, manifestacije kojom se obilježava rođendan grada Karlovca. Nakon otvorenja uz svečano podizanje gradske zastave i nastup Ane Rucner 23.6., pozornice diljem Karlovca kao da se natječu koja će ponuditi bolji program i privući posjetitelje.

Predstave, koncerti, književni susreti, izložbe, festivali i sportska natjecanja doista su omogućila svima da budu među zvijezdama, ali i da sami budu zvijezde.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Karlovac Open Air Tribute Festival  je održan  od 30. lipnja do 2. srpanja a u Karlovac je doveo neke od najboljih svjetskih tribute sastava. Koncerte za pamćenje održali su: The Elton John show, Bad Medicine Bon Jovi tribute band i Lenny Jay koji je utjelovio Michaela Jacksona.

Karlovački kazališni festival KAKAFE ugostio je kazališne  predstave i koncerte različitih žanrova koji su privukli i oduševili brojne posjetitelje. Do sada je održano čak 12 programa, a do kraja Zvjezdanog ljeta slijede još Ja od jutra nisam stao, Kazališta Kerempuh i Tesla - prilagođavanje anđela, Kazalište KABINA, kao i koncert Prvog hrvatskog pjevačkog društva Zora.

5. srpnja započela je i još uvijek traje 9. Hrvatska flautistička akademija na kojoj mladim flautisticama i flautistima iz Hrvatske i susjedstva znanja prenose ponajbolji umjetnici i pedagozi iz jugoistočne Europe, a svi poklonici klasične glazbe imaju priliku poslušati njihove izvedbe.

Uz Međunarodni festival folklora Karlovac na koji su pristigle skupine iz Brazila, Kolumbije, SAD-a, Poljske i Mađarske, Karlovac, ali i okolni gradovi poput Ozlja, Duge Rese i Ogulina oživjeli su u tisuću boja, a bogatu tradiciju ovih zemalja kroz ples i tradicionalnu odjeću možete vidjeti još danas i sutra.

U sklopu MFF-a održavaju se i 3. Okusi svijeta, gastro manifestacija predstavljanja tradicionalnih kuhinja zemalja koje nastupaju na ovogodišnjem festivalu folklora.  
Ljetno izdanje Karlovac dance festivala donijelo je suvremene plesne predstave hrvatskih koreografa, plesnih organizacija i ansambala. Izvedbe Sad Sam/Almost 6, Fantastične vrste i O rozoj budućnosti oduševili su sve prisutne. Preostala je još izvedba Magnetsko polje igre, 10. srpnja.  

Festival dobre zabave ArtiKA izveo je zadnja dva dana umjetnost na ulice, trgove i u parkove Karlovca. Izvedbe likovnih umjetnika, performera i glazbenika donijele su novu dozu živosti, a projekcije igranih i dokumentarnih filmova, pub kviz i različite kreativne radionice, rezultirale su dobrim druženjem i napunile Karlovčane novom dozom pozitive.  

Narednih dana, 9. i 10. srpnja, slijede i brojne sportske aktivnosti, od tradicionalnog turnira u pikadu do mačevalačkog turnira i biciklijade Karlovačke 4 rijeke.
Zvjezdano ljeto traje do 13.7. pa svi željni dobre zabave mogu iz programa odabrati nešto za sebe i posjetiti Karlovac u preostale dane manifestacije, a posebice 13.7. kad se obilježava Dan grada.

U povodu 443. rođendana Karlovca valcer će na glavnom gradskom trgu zaplesati isto toliko plesnih parova, a ukoliko i vi želite biti dio ove lijepe priče, prijaviti se možete na stranici bal.karlovac.hr. Nakon bala, slijedi pravi rođendanski tulum uz koncert jednog od omiljenih hrvatskih glazbenika i zabavljača, Petra Graše. 

Svi programi Zvjezdanog ljeta besplatni su za sve posjetitelje.Organizator Zvjezdanog ljeta je Grad Karlovac, a Karlovačko, Karlovačka banka, AB Gradnja i HŽ infrastruktura sponzori. Izvršni organizatori su Mladost, Gradsko kazalište Zorin dom, Turistička zajednica grada Karlovca i Međunarodni festival folklora Karlovac.

Više informacija o programu Zvjezdanog ljeta i svim novostima možete pronaći na službenoj internet stranici zvjezdanoljeto.karlovac.hr te na Facebook i Instagram profilima manifestacije. 

Izdvojeno


Reci što misliš!