GRAD KARLOVAC

ZVJEZDANO LJETO

Finale Zvjezdanog ljeta sutra u Karlovcu! Grad slavi 443. rođendan - započet će svečanom budnicom, a završiti balom i koncertom

Finale Zvjezdanog ljeta sutra u Karlovcu! Grad slavi 443. rođendan - započet će svečanom budnicom, a završiti balom i koncertom

Broj plesnih parova jednak je broju rođendana koji Karlovac slavi – ove godine čak 443.

U Karlovcu se sutra, 13. srpnja, obilježava rođendan grada, kao vrhunac  Zvjezdanog ljeta, manifestacije koja je ovaj grad susreta na tri tjedna pretvorila u jednu veliku pozornicu i donijela građanima i posjetiteljima više od stotinu različitih programa za sve uzraste i ukuse, od koncerata, izložbi, festivala, sportskih aktivnosti i kazališnih predstava. 

Tradicionalno, i ove će godine rođendan grada započeti svečanom budnicom Puhačkog orkestra grada Karlovca, predvođenim Karlovačkom građanskom gardom, koja će ulicama Karlovca odjeknuti već u 6:30 sati. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dan otvorenih vrata u Aquatici - slatkovodnom akvariju Karlovac, rođendanski je poklon kojim Javna ustanove Aquatika želi omogućiti svojim sugrađanima, posjetiteljima i turistima da dožive tajanstveni slatkovodni svijet hrvatskih rijeka od njihova izvora do ušća, uz mnogobrojne zanimljivosti o pojedinim vrstama riba koje tamo obitavaju. 

U 18:30 sati započinje plovidba Kupom na  žitnoj lađi „Zora“, vjernoj replici drvene lađe iz 18. stoljeća. U 20:00 sati na Trgu bana Josipa Jelačića počinje Rođendanski bal koji svake godine zapleše jedan plesni par više. Broj plesnih parova jednak je broju rođendana koji Karlovac slavi  – ove godine čak 443. Ukoliko i vi želite zaplesati ovaj valcer na Rođendanskom balu, provjerite raspoloživost mjesta na bal.karlovac.hr i prijavite sebe i svog plesnog partnera ili partnericu.

Jedan od najpopularnijih glazbenika u regiji, Petar Grašo, koncertom koji počinje u 21 sat, priredit će veliki rođendanski tulum na Trgu bana Josipa Jelačića. Karlovcem će tako odjekivati hitovi “Ako te pitaju”, Moje zlato”, „Hej dušo ‘ko nam brani”, “Jel ti reka ko” i brojne druge uspješnice koje je popularni glazbenik ostvario tijekom svoje dugogodišnje karijere.

Od Ivanjskog krijesa i koncerta Ane Rucner na otvorenju, preko Karlovačkog kazališnog festivala i 9. Hrvatske flautističke akademije, zatim 23. Međunarodnog festivala folklora i 3. gastro festivala „Okusi svijeta“ pa sve do Open Air Tribute Festivala, Dance festivala i sportskih natjecanja, Karlovac je svaki dan tijekom Zvjezdanog ljeta bio mjesto susreta u kojem  nije manjkalo  dobre zabave.

Bilo je tu ponešto i za filmofile, ali i za sve kreativce i umjetnike uz brojne festivale suvremenih i urbanih tema, poput Festivala dobre zabave ArtiKA, Streetart karnevala, Zelenog festivala, festivala nezavisnih kreativno-kulturnih programa civilnog društva, PARKiranje 2022, a brojni programi bili su namijenjeni i najmlađima. 

Programi Zvjezdanog ljeta besplatni su posjetitelje.

Organizator Zvjezdanog ljeta je Grad Karlovac, a Karlovačko, Karlovačka banka, AB Gradnja i HŽ infrastruktura sponzori. Izvršni organizatori su Mladost, Gradsko kazalište Zorin dom, Turistička zajednica grada Karlovca i Međunarodni festival folklora Karlovac.

Više informacija o programu Zvjezdanog ljeta i svim novostima možete pronaći na službenoj internet stranici zvjezdanoljeto.karlovac.hr te na Facebook i Instagram profilima Manifestacije.

Izdvojeno


Reci što misliš!