GRAD KARLOVAC

UNAPREĐENJE SUSTAVA SPORTA

Sredstva osigurana: Kreće obnova i opremanje Civilnog strelišta Jamadol - jedino na svijetu imat će certifikate za sva streljačka natjecanja

Sredstva osigurana: Kreće obnova i opremanje Civilnog strelišta Jamadol - jedino na svijetu imat će certifikate za sva streljačka natjecanja

Ukupna vrijednost zahvata procijenjena je na oko 1,2 milijuna kuna, a najveći dio sufinancirat će Ministarstvo turizma i sporta

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac donijela je odluku o sufinanciranju 77 projekata sportske infrastrukture u Hrvatskoj u vrijednosti većoj od 30 milijuna kuna, a na temelju natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini. 

Na natječaj je ukupno prijavljen 261 projekt s ukupnom vrijednosti zatraženih sredstava od oko 320 milijuna kuna, a sredstva će biti dodijeljena 77 najbolje ocijenjenim projektima. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Grad Karlovac uspješno je prijavio projekt obnove i opremanja Civilnog strelišta Jamadol, te putem spomenutog natječaja ostvario sufinanciranje s iznosom od 817.021 kuna. Ukupna vrijednost zahvata procijenjena je na oko 1,2 milijun kuna, a razlika sredstava bit će osigurana u proračunu Grada Karlovca.

- Projektnom prijavom su planirani građevinski radovi te nabava opreme, odnosno meta koje se koriste na velikim svjetskim natjecanjima te natjecateljima pružaju najrealističniju pripremu za natjecanja i najkvalitetniju opremu za ocjenjivanje pogodaka. Projektom predložena oprema jedina na svijetu ima certifikate za sva streljačka natjecanja od klupskih pa do najviših razina poput Olimpijskih igara i svjetskih prvenstava, pojašnjavaju iz gradske uprave. 

Natječajem Ministarstva i konkretnim projektom Grada Karlovca potiče se promidžba sportskih vrijednosti i popularizacija sporta među građanima, unaprjeđenje sustava sporta te međunarodna sportska promocija.

Izdvojeno


Reci što misliš!