GRAD KARLOVAC

EU PROJEKT

"Zaželi" u Karlovcu ide dalje! Mandić: Ovaj korak je važan, na nama je da najugroženijoj skupini sugrađana budemo na raspolaganju

Projektom se deinstitucionalizira pomoć starijim i nemoćnim osobama, od kojih su mnoge nastanjene u izdvojenim dijelovima ruralnih dijelova Karlovac

Premijer Plenković i ministar Piletić jučer su u Zagrebu uručili Gradskom društvu Crvenog križa Karlovac ugovor o provođenju treće faze projekta „Zaželi“ kojim se zapošljavaju žene za ispomoć starijim i invalidnim osobama. 

Grad Karlovac partner je karlovačkom Crvenom križu u ovom projektu, jer kako naglašavaju, na taj način pomaže pri zapošljavanju sugrađana, u ovom konkretnom slučaju ženama koje su teže zapošljive na tržištu rada zbog različitih objektivnih okolnosti. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Zaželi III donijet će posao za 30 žena koje su u evidenciji nezaposlenih Zavoda za zapošljavanje, maksimalno završene srednje škole, starijih od 50 godina, žene s invaliditetom, žrtve obiteljskog nasilja i iz ostalih ranjivih skupina. U tri faze projekta ukupno je povučeno 14 milijuna kuna iz EU fondova i time zaposleno oko 130 žena koje su skrbile o 1.000 korisnika imati skrb. Mislim da je to lijep projekt, rekla je ravnateljica Društva Crvenog križa Karlovačke županije Branka Hastor.

Povrh toga, projektom se deinstitucionalizira pomoć starijim i nemoćnim osobama, od kojih su mnoge nastanjene u izdvojenim dijelovima ruralnih dijelova Karlovac. U trećoj fazi Karlovački „Zaželi“ osigurava posao za tridesetak žena i skrb za bar 180 starijih i nemoćnih osoba.

- Vrijeme u kojem živimo posebno pogađa najugroženije skupine građana i na nama je da im pružimo dodatni angažman, solidarnost i ljudskost. Prije svega mislimo na naše sugrađane starije životne dobi i ovo je jedan od onih koraka koji je doista važan jer  smo upravo njima na raspolaganju, izjavio je gradonačelnik Damir Mandić.

Uz Grad Karlovac partneri Gradskom društvu Crvenog križa u ovom projektu su i Centar za socijalnu skrb Karlovac, Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Karlovac, Općina Draganić i Općinsko društvo Crvenog križa Vojnić.
 

Izdvojeno


Reci što misliš!