GRAD KARLOVAC

ŠKOLA ZA SVE

U karlovačkim školama od iduće školske godine na raspolaganju veći broj pomoćnika u nastavi - za njihovo financiranje Grad povukao sredstva iz EU fondova

U karlovačkim školama od iduće školske godine na raspolaganju veći broj pomoćnika u nastavi - za njihovo financiranje Grad povukao sredstva iz EU fondova
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

U školskoj godini 2022./2023. osigurat će se potpora 57 pomoćnika u nastavi koji će pružati podršku za 87 učenika s teškoćama u razvoju

Nakon prolaska administrativne provjere projektnog prijedloga „ŠKOLA ZA SVE uz pomoćnike u nastavi V“, Grad Karlovac zaprimio je obavijest Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih da je projekt uspješno prošao fazu procjene kvalitete u postupku dodjele bespovratnih sredstava te mu je dodijeljen maksimalan broj bodova, izvijestili su iz karlovačke gradske uprave. 

Ukupni prihvatljivi troškovi projekta su 2.582.202,60 kuna, od čega je za financiranje iz Europskog socijalnog fonda prihvatljiv maksimalni bespovratni iznos od dva milijuna kuna, a Grad sufinancira projekt u iznosu od 582.202,60 kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nositelj projekta je Grad Karlovac u partnerstvu sa školskim ustanovama kojima je osnivač, i to OŠ Banija, OŠ „Braća Seljan Karlovac“, OŠ Dragojle Jarnević, OŠ Dubovac, OŠ Mahično, OŠ Rečica, OŠ Skakavac, OŠ Švarča, OŠ Turanj i Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac.

Planirano trajanje projekta je 12 mjeseci, a provedba će započet nakon donošenja Odluke o financiranju po kojoj će biti dodijeljena sredstva te sklapanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstva koje se očekuje tijekom kolovoza 2022. godine.

U školskoj godini 2022./2023. osigurat će se potpora 57 pomoćnika u nastavi koji će pružati podršku za 87 učenika s teškoćama u razvoju, što je veći broj pomoćnika i korisnika u odnosu na upravo završenu školsku godinu, kada je projektom bilo obuhvaćeno 49 pomoćnika za 75 učenika.

- Ovim projektom će se učenicima s teškoćama u razvoju, kroz odgovarajuću podršku pomoćnika u nastavi, osigurati uvjeti za bolje funkcioniranje i usvajanje obrazovnih sadržaja, uspješniju socijalizaciju i stvaranje vršnjačkih odnosa sukladno njihovim individualnim mogućnostima i potrebama, poručuju iz Grada. 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!