GRAD KARLOVAC

PRIOPĆENJE

Stožer civilne zaštite grada Karlovca izvijestio: Aktivnosti na obrani od poplave nisu završene, sve operativne snage ostaju na terenu

Stožer civilne zaštite grada Karlovca izvijestio: Aktivnosti na obrani od poplave nisu završene, sve operativne snage ostaju na terenu

Poplavom su bili zahvaćeni MO Velika Jelsa, Šišljavić, Pokupska Dolina, Gradac, Borlin i Donje Pokupje.

Uslijed obilnih padalina koje su proteklih dana pogodile područje uzvodno od Grada Karlovca i naselja u samom Karlovcu, Stožer CZ grada Karlovca proveo je niz aktivnosti na terenu kako bi se spriječila daljnja šteta i prodiranje vode u stambene objekte i naseljena mjesta.

Kako su izvijestili iz gradske uprave, u aktivnosti Stožera uključile su se i gradske tvrtke koje su punile vreće s pijeskom koje su potom dostavljane na lokacije Brodaraca, Koritinje, Donje Jelse, Velike Jelse, Donjeg Pokupja, Gradca, Kobilića, Husja, Donjeg Mekušja i Vodostaja. Poplavom su bili zahvaćeni MO Velika Jelsa, Šišljavić, Pokupska Dolina, Gradac, Borlin i Donje Pokupje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uz JVP na terenu su aktivirana i dobrovoljna vatrogasna društva s područja Šišljavića, Koritinje i Donjeg Mekušja koji su djelovali na svom području te DVD-ovi Hrnetić, Novaki, Tuškani, Gorščaki, Mahično, Priselci čije su snage pomagale na području Brodaraca.

- Od strane vatrogasaca pregledane su sve kuće i gospodarski objekti na području Brodaraca te je ustvrđeno da je voda ušla u stambeni dio u dvije kuće dok je gospodarskih objekata pogođeno nešto više. U večernjim satima Stožer je komunicirao s povjerenicima CZ iz svih MO koji se nalaze na ugroženom području te je ustvrđeno da je dovoljno raspoloživih operativnih snaga na terenu kao i osigurane opreme i materijala, kažu u Gradu. 

S obzirom da su korita rijeke puna vode, a zemlja natopljena padalinama narednih dana sve službe ostaju aktivne. S današnjim danom aktivnosti nisu završene te su sve operativne snage na raspolaganju građanima.

- Očekujemo da će do sljedećeg jutra posebno u donjem toku rijeke Kupe prometnice biti prohodne. Ovim putem željeli bismo se zahvaliti vatrogascima, DVD-ovima, predsjednicima MO kao i svim mještanima koji su operativno djelovali na terenu, poručuju iz gradske uprave. 

Izdvojeno


Reci što misliš!