GRAD KARLOVAC

VODOSTAJ KUPE RASTE

Zbog porasta vodostaja sastao se Stožer civilne zaštite grada Karlovca, punjenje vreća s pijeskom počelo još prije dva dana, stigle i prve prognoze Hrvatskih voda

Zbog porasta vodostaja sastao se Stožer civilne zaštite grada Karlovca, punjenje vreća s pijeskom počelo još prije dva dana, stigle i prve prognoze Hrvatskih voda

Tijekom jučerašnjeg dana i danas, na području Brodarci, Borlin, Gradac, Vodostaj, Donje Mekušje, Husje, Kobilić i Koritinja, distribuirano je 4.000 vreća, a aktivnosti punjenja nastavljaju se i dalje.

S obzirom na procjene Državnog hidrometeorološkog zavoda i Hrvatskih voda vezano za porast vodostaja rijeka na području grada Karlovca, održana je sjednica Stožera Civilne zaštite grada Karlovca.

Kako su izvijestili iz gradske uprave, u kontinuiranom kontaktu su s predstavnicima mjesnih odbora i gradskih četvrti, odnosno povjerenicima civilne zaštite, na područjima ugroženim od poplava. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od prekjučer je u tijeku punjenje i distribucija vreća s pijeskom i folija. Tijekom jučerašnjeg dana i danas, na području Brodarci, Borlin, Gradac, Vodostaj, Donje Mekušje, Husje, Kobilić  i Koritinja, distribuirano  je 4.000 vreća, a aktivnosti punjenja nastavljaju se i dalje. 

- Prognoza glavnog centra Hrvatskih voda je da će najveći val Kupe u Karlovcu biti u noćnim satima, s 29. na 30. rujna 2022., a moguće je očekivati redovne mjere od poplave što znači da nećemo izaći iz pripremnog stanja. Kolegij stožera je u kontinuiranom zasjedanju i najnovije informacije ćemo dostaviti  u popodnevnim satima, dodaju. 

Stožer Civilne zaštite Grada Karlovca naložio je tvrtkama u čijoj nadležnosti su radovi na području grada Karlovca, zajedno s izvođačima radova, da kontinuirano uređuju prometnice i vode brigu o gradilištima. 

Operativne snage Civilne zaštite na čelu s vatrogascima te zaposlenicima gradskih tvrtki na terenu su i u pripravnosti. Za sve informacije građani se mogu javiti Stožeru Civilne zaštite Grada Karlovca; email: [email protected] i mob.: 099 5284 728.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!