GRAD KARLOVAC

KAO DOBAR PRIMJER

U HOO-u održan panel o mogućnostima korištenja fondova EU za sportsku infrastrukturu, gradonačelnik Mandić prezentirao gradske projekte

U HOO-u održan panel o mogućnostima korištenja fondova EU za sportsku infrastrukturu, gradonačelnik Mandić prezentirao gradske projekte
HOO

Grad Karlovac u navedeni poziv kreće s projektima uređenja tri sportska objekta - Školske sportske dvorane Mladost, Sportsko-rekreacijske zone Vunsko Polje te Košarkaškog igrališta Šanac

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) priredio je stručni seminar s uključenom panel raspravom o mogućnostima povlačenja sredstava za financiranje sportske infrastrukture iz fondova EU. Događaj u organizaciji Ureda za programe sporta na lokalnoj razini HOO-a organiziran je za predstavnike lokalnih sportskih zajednica te jedinica lokalne i regionalne samouprave, a kako su izvijestili odaziv je bio iznad svih očekivanja. 

Glavni tajnik HOO-a Siniša Krajač u pozdravnoj je riječi ukazao na važnost apliciranja i iskorištavanja mogućnosti koje pružaju EU fondovi na svim razinama, a naglasio je i da će partnerska tvrtka HOO-a Projekt jednako razvoj biti potpora svim zainteresiranima pri prijavi projekata sportske infrastrukture.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Povod stručnom seminaru i panelu je otvoreni natječaj Ministarstva turizma i sporta, za koji se moglo čuti da je jedan od najsloženijih natječaja za EU fondove dosad u Hrvatskoj, što otkriva i tema natječaja „Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganje u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti - sportsko-rekreacijska infrastruktura aktivnog turizma“.

Uz instrukcije o procesu kroz koji prolazi pojedini EU-projekt - od ideje i skupljanja dokumentacije do apliciranja, priopćeni su i financijski okviri. Ukupan iznos u okviru Grupe 2 ovog poziva je 280 milijuna kuna, a za projekte u općinama i gradovima na području kategorije 1 indeksa turističke razvijenosti ne može se dodijeliti više od 66,9 milijuna kuna. Izrečen je i prosudbeni zaključak o desetak projekata koji bi mogli proći na natječaju u odnosu na raspoloživa financijska sredstva, a uz korištenje minimalnih potpora - čak i do 30. 

Panel raspravu, s primjerima projekata i suradnje javne infrastrukture i sportskih saveza, praktičnim su primjerima iz svojih sredina obogatili gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak i gradonačelnik Karlovca Damir Mandić. Istaknuli su i da je, uz zadovoljavanje zakonskih propisa, od velike važnosti tzv. zeleno projektiranje, koje donosi dodatne bodove projektu na natječaju.

Grad Karlovac u navedeni poziv kreće s projektima uređenja tri sportska objekta - Školske sportske dvorane Mladost, Sportsko-rekreacijske zone Vunsko Polje te Košarkaškog igrališta Šanac. Svoju suglasnost za projektni prijedlog dalo je i Gradsko vijeće grada Karlovca na svojoj zadnjoj sjednici o čemu je KAportal već pisao. 

Kako su naglasili u gradskoj upravi, cilj je obogatiti sportsko-rekreacijsku infrastrukturu u funkciji aktivnog turizma i unaprijediti postojeće turističke sadržaje karlovačkog područja te povećati atraktivnost destinacije  i stvoriti  uvjete za produljenje turističke sezone karlovačkog područja. Ukupna procijenjena vrijednost projektnog prijedloga je 44 milijuna kuna. 

Izdvojeno


Reci što misliš!