GRAD KARLOVAC

SIGURNIJE GRADSKE PROMETNICE

U gradu Karlovcu završeno postavljanje Tyregrip protukliznih ploha, lokacije su odabrane prema statističkim podacima prometnih nesreća i nezgoda

U gradu Karlovcu završeno postavljanje Tyregrip protukliznih ploha, lokacije su odabrane prema statističkim podacima prometnih nesreća i nezgoda

Ukupna vrijednost projekta iznosi 320.748 kuna te se provodi u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova, pri čemu Ministarstvo sufinancira projekt 70 posto, a ostali iznos Grad Karlovac

Grad Karlovac brine o sigurnosti svojih građana, a ponajviše o sigurnosti onih najmlađih. Tako je proteklog tjedna završeno postavljanje Tyregrip protukliznih ploha, koje su dio projekta fonda Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, kažu nam u gradskoj upravi. 

- Tyregrip podloge utječu na brzinu kretanja motoronog vozila te ujedno povećavaju stabilnost motornog vozila prilikom usporavanja i zaustavljanja neposredno prije pješačkog ili biciklističkog prijelaza. Cilj projekta je poboljšati uvjete prometa u gradovima s posebnim naglaskom na povećanje sigurnosti pješaka i biciklista. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dodaju kako su podloge postavile na potrebna mjesta temeljem statističkih podataka  prometnih nesreća i nezgoda, te je u slučaju Karlovca uzeta i mikrolokacija s opasnim zavojem.

- Nakon analize podataka utvrđene su lokacije na kojima su postavljenje Tyregrip protuklizne podloge, a to su Ulica 13. srpnja (Most specijalne jedinice policije GROM), Ulica Rakovac, Ulica kralja Petra Krešimira IV., Domobranska ulica, Ulica Ljudevita Gaja, Trg bana Petra Zrinskog, Ulica Vladka Mačeka, Ulica Banija te zavoj na Mostanju.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 320.748 kuna te se provodi u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova, pri čemu Ministarstvo sufinancira projekt 70 posto, a ostali iznos Grad Karlovac.

- Dosadašnje korištenje Tyregrip podloga te njihova otpornost na različite vremenske uvjete i dugi vijek trajanja, pokazuju se kao izrazito kvalitetan i pouzdan sigurnosni element u prometu, ističu u Gradu. 

Izdvojeno


Reci što misliš!