GRAD KARLOVAC

ADVENT U KARLOVCU

Bajka na ledu i koncert Damira Kedže: Večeras počinje Advent na karlovačkoj Promenadi, bogat program i zabava sve do Nove godine

Bajka na ledu i koncert Damira Kedže: Večeras počinje Advent na karlovačkoj Promenadi, bogat program i zabava sve do Nove godine

Središnji program odvijat će se na Glazbenom paviljonu uz više od 20 koncerata, brojne predstave i zabavno-edukativne radionice, a sutra će tamo biti postavljeni i veliki LED ekrani pa se pozivaju svi građani da dođu na zajedničko gledanje utakmice i pjesmom i navijanjem podrže reprezentaciju Hrvatske u pohodu na broncu

Večeras u 19 sati na Glazbenom paviljonu bit će svečano otvoren Advent na Promenadi, nakon čega slijedi predstava Bajka na ledu klizačkog kluba Medo u kojoj će uživati najmlađi kao i njihove odrasle pratnje. Poslije zagrijavanja uz predstavu i gastronomsku ponudu Promenade, na Glazbenom paviljonu zapjevat će jedan od omiljenih hrvatskih glazbenika, Damir Kedžo, čije pjesme  podjednako vole sve generacije. Otvara se i veliko Gradsko klizalište kod Sokolskog doma na kojem će  klizanje biti besplatno sve do 1. siječnja. 

Ovogodišnja novost su klizalište i ledeni tobogan u Šancu za prve klizačke korake najmlađih i uživanje u zimskim radostima. Advent u Karlovcu ponudit će kulturna, sportska i zabavna događanja uz prigodnu gastronomsku ponudu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vikend na Promenadi donosi pregršt sadržaja pa tako Udruženje obrtnika grada Karlovca i Obrtnička komora Karlovačke županije organiziraju Božićni obrtnički sajam gdje će lokalni obrtnici predstaviti svoje proizvode.

U subotu 17.12. počinju radionice za djecu u Zorin domu, dok je u Sportskoj dvorani Mladost na programu Božićna predstava Plesnog kluba st.ART. Tradicionalna 3. Adventska utrka Karlovac počinje u 14:30 sati, nakon čega u 16:00 sati na Promenadi slijedi organizirano gledanje utakmice hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu.

Uz Glazbeni paviljon za tu priliku bit će postavljena dva LED ekrana 350x200cm. U subotu su na programu i Božićna čarolija Karlovačkih mažoretkinja, a potom  božićni koncert Ženske klape „Arija“ iz Starigrada, Paklenica. Kako bi slavljenička atmosfera bila potpuna pobrinut će se grupa Je Veux koncertom na Glazbenom paviljonu od 21:00 sat. 

U nedjelju, 18.12. u Šebetićevoj ulici proslavit će se židovski blagdan Hanuka paljenjem prve svijeće Menore, a tijekom cijeloga dana Muzeji grada Karlovca imaju slobodan ulaz i stručna vodstva. U sklopu obiteljskog programa na Promenadi, zbor Zorice održat će Božićni koncert, a potom će atmosferu zagrijati tamburaški sastav Boemi, dok u večernjem programu slijedi koncert grupe Pavel od 20:30 sati. 

Raznovrsnih sadržaja neće nedostajati niti tijekom radnog tjedna kad će se odigrati mnoštvo predstava i radionica za djecu te koncerti omiljenih izvođača za sve ukuse – od Mire Ungara preko klape Cambi do TBF-a, a cijeli  program možete pronaći na web stranicama: visitkarlovac.hr  i  adventukarlovcu.hr.

Radost Badnjaka i Božića u Karlovcu 

Posebno radosno i svečano bit će na sam Badnjak. U Župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u Rečici sprema se tamburaška polnoćka pod nazivom Radujte se narodi, dok će u crkvi sv. Marka u Stativama uz polnoćku biti održan i mini koncert kao poklon mještanima za Božić. Na Promenadi će u 18:00 sati koncert održati Kim Verson, a potom nastupaju Rockin' Neno & The Cadillac ft. Country Lady Rajka Sutlović. Veselje Božića na Glazbenom paviljonu uveličat će lokalni The Gigsons bend, a potom i Leteći odred. 

Što još iskusiti za vrijeme Adventa u Karlovcu?

Advent u Karlovcu pravi je turistički adut koji građanima i gostima ovog grada susreta nudi pregršt nezaboravnih iskustava. U jedinstvenom prostoru Aquatike otvorena je izložba „Svim na Zemlji, mir, veselje“ iz zbirki kolekcionara Alena Pajtaka. Eksponati su predmeti za ukrašavanje jelke, jasličarska tradicija, dječje igračke i razna pomagala za pripremu božićnih slastica, dok je u atriju Starog grada Dubovca otvorena izložba o povijesti čokolade, uz nezaobilazne čokoladne suvenire i priliku za fotografiranje u posebno osmišljenom foto kutku.

Tijekom adventskih vikenda Udruga turističkih vodiča „Bastion“ i TZ grada Karlovca pripremile su posebno osmišljene Adventske tematske ture po Zvijezdi uz priče kako se nekada pred Božić ukrašavao dom i grad, što je bilo na blagdanskom stolu i kako se pripremalo za polnoćku. Žitna lađa Zora također priređuje nezaboravne ture uz kuhano vino, paprenjake i prigodne adventske priče tijekom plovidbe. 

Karlovac će zasigurno biti odličan izbor i za doček Nove godine kad se očekuje koncert grupe Magazin i veliki novogodišnji vatromet. 

Organizator manifestacije Advent u Karlovcu je Grad Karlovac, izvršni organizatori su Turistička zajednica grada Karlovca i gradska tvrtka Mladost d.o.o.. Sponzori su Karlovačko pivo i Karlovačka banka, a Manifestaciju je kroz Program unapređenja turizma podržala i Karlovačka županija.

Izdvojeno


Reci što misliš!