GRAD KARLOVAC

DODJELA STIPENDIJA

Grad Karlovac stipendira 70 učenika i studenata, 10 više nego što je bio prvi plan

Grad Karlovac stipendira 70 učenika i studenata, 10 više nego što je bio prvi plan
Grad Karlovac

Studenti, njih 36, primat će po 1.000, a 34 učenika po 500 kuna mjesečno.

- Iznimno smo zahvalni i mislim da se to s razlogom događa u ovo božićno vrijeme: u pravom je božićnom duhu nagraditi trud i rad. Ovo je dan koji obećava da će mladi ljudi imati životne šanse pred sobom i uz to potporu institucija, a i obvezuje da jednog dana mi, kada budemo u mogućnosti, drugima pomognemo u izgradnji boljeg društva, izjavio je Bruno Ban, student treće godine Medicinskog fakulteta u Zagrebu, jedan od korisnika stipendije Grada Karlovca.

Dodijeljeno ih je danas 70, 10 više nego je prvotno planirano jer je odlukom gradonačelnika povećan broj učeničkih stipendija temeljem općeg uspjeha. Studenti, njih 36, primat će po 1.000, a 34 učenika po 500 kuna mjesečno. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Studenti stipendiju dobivaju tijekom cijele godine, a učenici 10 mjeseci, koliko traje školska godina. Nadam se da je to podrška koja pomaže u školovanju, ali i motivira da ostvarite još bolje rezultate, kazala je Draženka Sila Ljubenko, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

Da Grad stipendije dodjeljuje temeljem općeg uspjeha, te deficitarnosti zanimanja, koja polako preuzima primat među kriterijima zbog nedostatka radne snage koja se, kao u Hrvatskoj, osjeti i u Karlovcu, napomenuo je gradonačelnik Damir Mandić. 

- Vi ćete danas, sutra doći u situaciju da ćete moći birati radna mjesta koja nisu u Hrvatskoj i koja su puno bolje plaćena nego ovdje. Vaš trud i ulaganje i vas i vaših roditelja je samo vaše i naravno da ćete vi birati gdje ćete raditi, a ono čemu se ja iskreno nadam jest da ćete svoje znanje unovčiti u Hrvatskoj. I nemojte smetnuti s uma da će grad Karlovac i Hrvatska izgledati onako kakvim ih vi učinite. Ono što smatrate da nije dovoljno dobro možete promijeniti i nemojte se toga ustručavati, rekao je Mandić te još poručio.

- To činite, gdje god da jeste, ponosni na ono što radite i na sve ono što ste do sad u svom srednjoškolskom ili fakultetskom obrazovanju postigli. Vaš trud, vaše znanje, briga vaših roditelja je ono što vas danas-sutra treba poticati, dodao je gradonačelnik.

Izdvojeno


Reci što misliš!