GRAD KARLOVAC

PAPIROLOGIJA I REALIZACIJA

U prošloj godini gradski odjel izdao 215 građevinskih dozvola, pročelnica Vesna Ribar najavila što se radi na području prostornog planiranja

U prošloj godini gradski odjel izdao 215 građevinskih dozvola, pročelnica Vesna Ribar najavila što se radi na području prostornog planiranja
Grad Karlovac

U budućnosti će se urbanističkim natječajem rješavati i plato kod Autobusnog kolodvora, gradnja novog kolosijeka pruge, nadzemne garaže, pasaža, trga i nebodera u Nazorovoj.

Upravni odjel za prostorno uređenje i poslove provedbe dokumenata prostornog uređenja danas je predstavio podatke o aktima u prošloj i planovima za tekuću godinu, a sve je javnosti predstavila pročelnica Vesna Ribar.

Kako kaže, prošle je godine kroz sustav e-dozvole zaprimljeno 1.486 novih predmeta, a riješeno 1.582 zajedno s onima iz prijašnjih godina. Izdano je 215 građevinskih dozvola, pa Ribar smatra da je Karlovac jedan od uspješnijih gradova broju i brzni izdavanja, s obzirom na veličinu ali i broj djelatnika koji rade na ovim poslovima. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U tijeku je modernizacija, odnosno digitalizacija svih akata, a samo od rujna do kraja godine digitalizirano je 17 tisuća akata. Ribar pojašnjava da su to sami akti u spisu, no trebat će digitalizirati i kompletne predmete. 

Na području urbanizma imamo 21 važeći prostorni plan a još četiri su u 2022. godini usvojena na Gradskom vijeću. Financirali su ih privatni investitori što je sad zakonom omogućeno, a to su Urbanistički plan uređenja Pivovare i Plan uređenja zone Gornje Mekušje 2. faza o čemu je KAportal već pisao. 

Osim poslovima provedbe dokumenata prostornog uređenja, Upravni odjel radi i poslove prostornog planiranja, a ono je, po riječima pročelnice Ribar, ključni alat za zaštitu prostora, ostvarenje skladnog okoliša i provedbu strateških odrednica društvenog i gospodarskog razvoja.

- Preduvjet za realizaciju bilo koje ideje i projekta su prostorno planski dokumenti. Trenutno imamo 21 važeći prostorni plan, a lani smo donijeli i više planova nego smo planirali: osim dva planirana, UPU Luščić i ŠRC Korana, još dva su financirali privatni investitori UPU Pivovara i Poslovna zona Gornje Mekušje II. etapa, rekla je Ribar.

Podsjetimo, u javnosti je bilo dosta polemike o napravljenoj podlozi za izradu Urbanističkog plana uređenja Borlin – Kupa. U studiji je predloženo mjesto za Sklonište za životinje s veterinarskom ambulantom, no mještani ovog gradskog naselja su peticijom pokazali da u svom kvartu ne žele ovakav sadržaj. 

- Radi se na urbanoj regeneraciji dijela Gaze, gdje bivše vrtove planiramo pretvoriti u novi moderni kvart sa zelenim predznakom, kazala je Ribar. Podsjetila je na prije najavljen natječajni elaborat za izradu urbanističko-arhitektonskog natječaja za Nazorovu ulicu.

U budućnosti će se urbanističkim natječajem rješavati i plato kod Autobusnog kolodvora, gradnja novog kolosijeka pruge, nadzemne garaže, pasaža, trga i nebodera u Nazorovoj. Ovaj Upravni odjel ove godine, između ostalog, nastavlja rad na IV. Izmjenama i dopunama Prostornog plana uređenja grada Karlovca i Generalnog urbanističkog plana grada Karlovca, kao i Prometnoj stručnoj podlozi.

Zbog obnove tzv. Male zgrade, u kojoj je bio, Upravni odjel je od 1. prosinca prošle godine na novoj adresi Trg hrvatskih branitelja 4, II. kat. Uredovno vrijeme za rad sa strankama je srijeda od 12 -16,30 i petak od 8-12 sati, e-mail adresa [email protected], a broj telefona 628238.
 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!