GRAD KARLOVAC

IMA INTERESA

Do 12. veljače prijave za POS stanove u Karlovcu, a 1. travnja lista za korištenje, pročelnica Gojak: Pristiglo 112 molbi

Do 12. veljače prijave za POS stanove u Karlovcu, a 1. travnja lista za korištenje, pročelnica Gojak: Pristiglo 112 molbi

Molbe se obrađuju se i poziva se podnositelje zahtjeva za dopunu dokumentacije, a prijedlog liste objavit ćemo najkasnije do 1. ožujka, kazala je pročelnica

- U 2022. smo odlučili uključiti se u program izgradnje stanova po sistemu poticane stanogradnje. Pripremili smo i akte i upravo traje javni poziv za podnošenje zahtjeva za kupnju POS stanova. Natječaj je otvoren do 12. veljače i pozivam na javnu prezentaciju 26. siječnja u Gradskoj knjižnici "Ivan Goran Kovačić" u 17 sati, poručila je danas pročelnica Upravnog odjela za imovinskopravne poslove i upravljanje imovinom Grada Karlovca Tatjana Gojak.

Dodaje da je krajem prošle godine pristiglo 112 molbi za korištenje gradskih stanova.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- One se obrađuju se i poziva se podnositelje zahtjeva za dopunu dokumentacije, a prijedlog liste objavit ćemo najkasnije do 1. ožujka. Nova lista će se primjenjivati od 1. travnja. U tijeku je i javno savjetovanje za plan upravljanja imovinom u ovoj godini, kojega krajem veljače planiramo uputiti na usvajanje u Gradsko vijeće, rekla je pročelnica Gojak i objasnila kako je taj plan usklađen s gradskom strategijom upravljanja imovinom od 2021. do 2027. godine.

Izvještava i da se rješavaju imovinsko - pravni odnosi za izgradnju prometnice u poslovnoj zoni Selce.

- Krajem 2022. smo proveli postupak osiguranja dokaza za 84 nekretnine na trasi obuhvata zahvata. Ovih dana su stigle i procjene ovlaštenih vještaka, a to smo proslijedili procjenjiteljskom povjerenstvu za davanje mišljenja o usklađenosti sa Zakonom o procjeni vrijednosti nekretnina, a potom ćemo sve proslijediti na adrese stotinjak vlasnika nekretnina koje planiramo otkupiti. Objavit ćemo javni poziv o kupoprodaji zemljišta koja se nalaze u obuhvatu zahvata. Rješavat će se imovinsko-pravni odnosi i za obilaznicu Zvijezde, park Grabrik, tri klizišta, oborinsku odvodnju Ljubljanske, groblje Jamadol i Kupsku. Nastavljamo rješavati lani započete projekte, a to su sanacija kanala Sajevac i autobusno ugibalište na Maloj Švarči, rekla je Gojak.

Izvijestila je o provedbi novih katastarskih izmjera u šest katastarskih općina – Gornje Mekušje, Donje Mekušje, Donje Pokupje, Mahično, Velika Jelsa i Zagrad.

- To financira Državna geodetska uprava, a od Grada se očekuje financiranje komisija, osiguranje sredstava za materijalne troškove, financiranje dostavljača, osiguranje prostora i druge opreme za rad povjerenstava. Ovim postupcima se građanima omogućuje besplatno rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na nekretninama, kao što su upisi objekata i upisi prava vlasništva, temeljem valjane dokumentacije. Planiramo početak radova u veljači. Prije toga ćemo u svih šest mjesnih odbora o tome održati tribine, navodi Tatjana Gojak i dodaje da je lani takav postupak proveden za Malu Švarču.

Izdvojeno


Reci što misliš!