GRAD KARLOVAC

RAZMOTRILI SITUACIJU

Novi sastanak Stožera zimske službe i Civilne zaštite, dogradonačelnica Ivana Fočić: Situacija poput jutrošnje više se ne smije ponoviti

Novi sastanak Stožera zimske službe i Civilne zaštite, dogradonačelnica Ivana Fočić: Situacija poput jutrošnje više se ne smije ponoviti

Vatrogasci su imali 16 intervencija uklanjanja srušenih stabala i stupova, dok su ekipe Cesta Karlovac, da bi uopće mogle s prometnica čistiti snijeg, najprije morale ukloniti čak 58 stabala u različitim karlovačkim naseljima

- Situacija poput jutrošnje više se ne smije ponoviti, bez obzira što su ceste bile prohodne. Želimo da budu čišće, želimo da naši građani imaju bolju uslugu, bržu od onih koje propisuju pozitivni propis i ako treba, to ćemo dodatno platiti. Poručila je to zamjenica gradonačelnika Ivana Fočić, nakon večerašnjeg sastanka Stožera Zimske službe i Civilne zaštite grada Karlovca.

Na njemu je rečeno da je jutros najviše problema bilo na dionicama državnih cesta koje prolaze kroz grad (D 1, D 6, D 3, D 36 i D 545, odnosno, na Baniji, Riječkoj cesti, Borlinu, Rečici i Luščiću, a ocjenu Hrvatskih cesta da su ceste bile prohodne cijelo vrijeme, te vrlo brzo i crne i da su zadovoljni, Grad ne dijeli.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Vidite gdje su bili propusti kako ih sljedeći put ne bi bilo. Moramo biti spremni ne samo na pahulje jedan dan, nego na snijeg koji će padati 7 dana. Razumijemo da su prometne nezgode koje su se događale otežavale čišćenje, razvidno je, primjerice, da su ralice prolazile do Bolnice Švarča, ali ta prometnica mora uvijek biti čista. Shvaćamo i da su dodatne probleme stvarala srušena stabla, ali uvijek se može bolje, rekla je dogradonačelnica Fočić, čiju je čak ostavku danas zatražio nezavisni gradski vijećnik Tomislav Novak, a sve zbog prometnog kolapsa koji je u gradu nastao iako je palo tek 20-ak centimetara snijega.

Vatrogasci su imali 16 intervencija uklanjanja srušenih stabala i stupova, dok su ekipe Cesta Karlovac, da bi uopće mogle s prometnica čistiti snijeg, najprije morale ukloniti čak 58 stabala u različitim karlovačkim naseljima, od Tičarnice do Lemić Brda.

Članovi Stožera raspravljali su i o mogućim opasnostima od poplava, no po meteorološkim prognozama, očekuje se hladno vrijeme sljedećih desetak dana, bez naglog povećanja temperatura, što znači i postupno topljenje snijega, ali i da vodostaji Korane i Kupe ne bi trebali dosegnuti čak ni pripremno stanje obrane od poplava.

Izdvojeno


Reci što misliš!